KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

põrand II korrusele, kui alumisel korrusel on suitsuruum

Mari 04.12.2011 12:18

Tere. Plaan on teha II korruse magamistoas põhjalik remont. Magamistoa all on külm garaaz ja suitsetamise ruum. See tähendab, et praegu on magamistoa põrand jääkülm ning tundub, et ka tubakavingu pressib tuppa alt. Hetkel on magamistoa poolt vaadates põrand järgmiselt üles ehitatud - mingi õhuke plaat (vineeri sarnane, nõuka ajast), saepuru, pruss, penoplaadid. Viimased nimetatud on siis suitsuruumi lagi hetkel, mis on viimistlemata.

Kuidas lahendada magamistoa põrand nii, et oleks soojem, jala all mõnus astuda ning et suitsuhais ei tungiks tuppa?

Aitäh abi eest ette.

Tsiteeri

Mari 04.12.2011 12:21

Või oleks õigem püstitdada see küsimus Ehituse foorumis?

Tsiteeri

Tarmo Titov 05.12.2011 09:23

Tere,

Suitsuvingu tõkestamise võimalusena näen esiteks kõigi peno plaatide vuukide ja aukude täitmist vahuga. Samuti tuleb ruumile tagada hea ventilatsioon, et suits ei jääks seisma ruumis. Teiseks soovitan peale saepuru eemaldamist (tegemist väga ebaeffektiivse soojustusmaterjaliga) katta pind kilega ning servad näiteks kinni klammerdada. Soojustusena soovitan kasutada villa, minimaalselt 20cm - vajadusel tuleb prussidele paksust peale kasvatada. Seejärel ehitusplaat (OSB või puitlaast) ning pinnaviimistlus. Pinnakattena soovitan kasutada näiteks korki või vaipa, mis on jala all kõige soojemad.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.