KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

kööki marmoleum

karin 02.02.2013 17:04

Soovin kööki paigaldada niiskuskindlat põrandakatet,kas "looduslikku" marmoleumi või hariliku linoleumi kunstmaterjali...
aluspind on laminaat parkrett ,mis selle all oli,-. ilmselt puupõrand...,

Kas on võimalik panna laminaadile mõlemaid katteid peale ?
.kas paigaldamisel erinevusi?

Tsiteeri

Tarmo Titov 06.02.2013 21:51

Tere,

Köögi põrandale satub reaalsuses suhteliselt vähe vett, mistõttu sobivad mõlemat tüüpi - nii naturaalne linoleum Marmoleum kui ka sünteetiline PVC-kate - sobivad paigaldamiseks kodukööki. Marmoleumi eelisena võib välja tuua tihedama pealispinna, mida pole lihtne vigastada maha kukkuvate esemetega jne.
Paigaldamise seisukohalt on peamise erinevusena see, et Marmoleumi paigaldmisel tuleb see aluspinna külge fikseerida lausliimimisega. PVC-katete puhul on lubatud kuni 20m2 ruumi puhul paigaldada material ühes tükis liimimata, fikseerides üksnes seina äärest liistudega. Küll võib ka seda katet lausliimimisega paigadlada.
Otse laminaadile paigaldamist ei soovita, kuna laminaadi lauad pole reeglina siledad, mistõttu võivad aja jooksul hakata mõlema katte puhul läbi kumama laminaadi laudade kujutised.

Tatmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Maris 19.03.2017 15:52

Tere,
Soovin renoveerida 60ndatel ehitatud maja põrandaid ja mõtlen marmoleomi kasutamisele võimalikult paljudes ruumides. Köögis hetkel 20a tagasi pandud elektripõrandaküte ja keraamiline plaat. Kas soovitate põrandakütte jätta ja plaadi lihtsalt eemaldada? Või peaks kogu põranda üles võtma ning uuesti põrandakütte (siis juba vesipõrandakütte) paigaldama ja valama? Kas eelistada rullmaterjali või marmoleom clicki?
Tänud!

Tsiteeri

Tarmo Titov 29.05.2017 22:46

Tere

Juhul kui on soov kasutada edasi põrandakütet, siis soovitan kindlasti eelistada rullmaterjali, mis liimitakse aluspõranda külge ning mille soojatakistus on seeläbi väiksem kui ujuvalt paigaldatava Marmoleum Clicki puhul. Piisab lihtsalt pinna tasandamisest enne katte liimimast.
Plaadi eemaldamisega võib suure tõenäosusega saada põrandakütte kaabel kahjustada, siis on mõistlik seda ette võtta koos säästlikuma vesipõrandakütte süsteemi paigaldamisega.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.