KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Põrand helikindlaks

Monika 18.10.2016 19:36

Tere!
Pöördun suure murega! Nimelt elan 2-korruselises puumajas ja minu magamistuba jääb täpselt alumiste naabrite elutoa kohale! Alumistel naabritel on muidugi ostetud kodukino ja mure seisneb selles, et see tohutu bassi heli tuleb mulle mööda seinu ja läbi põranda kõik ülesse! Rääkimisest abi ei olnud, sest naabrid probleemi ei näe! Seega otsin abi mujalt, kas bassilist heli oleks võimalik kuidagi summutada, vähemaks saada? Tänan!

Tsiteeri

Tarmo Titov 19.10.2016 12:46

Tere!
Paraku ühtegi head lahendust sellises olukorras pakkuda on raske. Kuna heli ei liigu mitte üksnes läbi põranda vaid ka mööda seina jm konstruktsioone, on mõistlik piirata seda tekkeallika juures. Kui tegemist on hilistel õhtutundidel oleva probleemiga, on võimalik kasuta selleks juriidilisi võimalusi.
Põranda osas saab helilainete liikumist läbi vahelae läbi nn ujuvate põrandakatete kasutamise. Näiteks kasutades korkaparketti, mille alla on võimalik paigaldada täiendavalt helisummutavad alusplaadid (näiteks Isover Flo). Samas paraku ei saa garanteerida, et see täielikult mure lahendaks, sest see ei isoleeri seintes kanduvaid helisid.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.