KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Keldriruumi põrand

Risto 22.08.2018 11:57

Tervist,


Oleme korda tegemas mõisahoone keldriruume, kus põrand on ebaühtlane ja ajapikku kivi-mulla seguga kaetud. Kuna soov hakata kasutama laopinnana, siis esteetiline välimus pole peamine. Oluline, et oleks tasane ja võimalik panna riiulid põranda peale ning liikuda saaks ruumis normaalselt.

Millised oleks võimalikult odavad lahendused sellisel juhul?

Lugupidamisega,
Risto Kaljurand

Tsiteeri

Tarmo Titov 22.08.2018 17:21

Tere!

Lihtsat ja ideaalset lahendust on raske soovitada. Pildi järgi on paraku raske hinnata pinna tasasust ning tugevust, samuti on keldriruumide puhul alati risk alt tuleva niiskusega. Mina soovitaks kaaluda näiteks järgnevate lahenduste vahel:
1. liivaga aluspind tasandada ning katta betoonkividega (tänavakivid vms)
2. plastik jalgadel komposiit- või immutatud puidust terrassilahendusi või 20mm keraamilisi plaate
3. tasasema aluspinna puhul geotekstiilile paigaldatud plastik kärgplaate.

Kindlasti on veel palju võimalike alternatiive, mille iga puhul on olemas omad tugevused ning nõrkused. Samuti tasub hinna tegelikku olukorda tasasuse, tugevuse ning niiskustaluvuse (hingamisvõime) osas.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.