KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

4 korruse paneelmaja põrand

Lauri 19.10.2018 00:27

Tere. Plaan on 4 korrusel vana paneelmaja põrand ümber vahetada.
Põrand on keskelt lohku vajunud. Piilusin alla ja pooled talad olid kõik klotsidega paika pandud. Kardan et betoonpõrand ei ole just kõige etem seal all.

Plaanis on panna 50x100 talad 40cm sammu tagant ja peale 18mm paksune OSB plaat.
Küsimus selles kas pean hakkama ka klotsidega rihtima või on mõni parem variant ja kas talade alla on kohustuslik panna tõrvapapp (ning kui jah kas siis terve tala pikkuselt)?

Tänan

Tsiteeri

Tarmo Titov 19.10.2018 19:49

Tere

Tihti selliste vanade majade põranda pole tõesti tasased, kuna see polnudki eesmärgiks.

Aluspõranda konstruktsiooni kohalt kommentaare pole. Niiskustõke (tõrvapapp) reeglina nii vana ja mitte 1 korruse ruumi puhul pole oluline, kuna tegemist on kindlasti hästi kuivanud pinnaga. Talade aluse rihtimiseks kasutatavad materjalid peavad olema tihedast materjalist, mis aja jooksul ei deformeeruks. Alternatiivina võib kasutada metall-nurgikuid, mis fikseeri naeltüüblitega esmalt aluspõranda külge.
Ära unusta ka isolatsiooni materjali kasutamast, et vältida käimismüra edasikandumist alumiste naabrite suunas.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.