KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Põranda kriuksumine

Kerli 13.04.2021 16:38

Tere! Meil on kuu aega tagasi paigaldatud kalasabaparkett. Konsulteerisime enne ka paigaldajatega ja kinnitati, et seda parketti võib paigaldada ka ujuvalt - mis ka siis tehtud sai (all valatud betoonpõrand põrandaküttega ja alusvaip).
Aga see põrand krigiseb kohutavalt palju. Tean, et see tekib kahe puidu hõõrdumisest, kuid kas seda on võimalik kuidagi vähendada ilma põrandat üles võtmata? Kasvõi mõnes enim krigisevas-käidavamas kohas, mitte terve põranda ulatuses? Kõikide soovituste eest olen ääretult tänulik!

Tsiteeri

Tarmo Titov 13.04.2021 19:18

Tere

Juhul kui tootja juhend lubas vastavat paigaldusviisi ning on järgitud vajalike aluspinna (näiteks tasasus) ning aluskatete (näiteks liiga paks ja pehme aluskate) tingimusi, siis võib olla värskelt paigaldatud põranda puhul üheks põhjuseks näiteks laudade omavaheline "tasakaalu otsimine".
Põrandaküte on suhteliselt intensiivne kuivataja ning parketi lauad üritavad toime tulla sellest tingitud mahukahanemistega. Väga oluline on ka veenduda, et parkett-põrandale on jäetud piisav maa paisumiseks-kahanemiseks ning ujuvust ei tõkestada põrandale paigaldatud kamina (mis võivad kaaluda kohati 500-1000kg!) vms väga raske esemega.
Soovitan veel paar nädalat lasta parketil rahuneda, enne kui otsustada mingeid järgmisi samme. Paraku mingeid lihtsaid lahendusi pole, ilmselt võib tekkida vajadus põranda ülesvõtmiseks ja kas lasusliimiga paigalduseks või vähemalt kliki omavaheliseks kinniliimiseks.

Tarmo Titov
Floorin interior


Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.