VABATEEMA

Patjadest

kraps 15.12.2007 10:25

Kas keegi teab, kus saaks vanemaid sulepatju puhastada lasta?

Tsiteeri

nõu 19.12.2007 15:27

Keemiline puhastuses saab, ise pestes jäävad laigud sisse. Sulepatjades jäävad tolmulestad ka peale keemilist puhastust pesitsema kuna niiske ja nende pesitsemist soodustav keskkond. Ma ise vahetasin kõik sulepadjad lambavilla patjade vastu mis on palju tervislikumad ja kus ei pesitse ka tolmulesti, muidugi hoolitsust ja puhastust vajavad nemadki. Kui tegemist vanemate sulepatjadega siis soovitan need välja vahetada, lisaks lambavillale pakutakse ka teiste mägiloomade ja kaamelivillast patju mis tervislikumad ja kõige tähtsam et padi oleks peale mugav.

Tsiteeri

kraps 22.12.2007 00:21

Tänan nõu eest! Vist targem tõesti soetada siis uued padjad, kuna ka allergiaprobleeme kodus. Uurin veel asja.

Tsiteeri

mina tean 26.12.2007 11:11

Sulepatju tuleb sageli kloppida ja puhastamiseks ehk nn desinfitseerimiseks panna õue pakase kätte . Pakane hävitab need praegu nii moodsad tolmulestad . Selliselt hooldades kestavad sulepadjad kaua ja on kohevad . ammustel aegadel kasutati samuti sulepatju ja need kestavad hooldamise korral kordi kauem , kui villapadjad .Hoolitsuse korral ei ole ka 10 aastat sulepadjale mingi iga . Proovisin vanaema vana sulepadjaga neid protseduure ja mis uhke -mugav padi sai , nii et kahju kohe , et teised ära viskasin . Veel teadmiseks , et nn tolmulestad tekkivad ja pesitsevad ka madratsites , villas ja kõiges elulises , nii et õigesti ja korralikult tuleb hooldada enda ümbrust . Veel - sulepadi tahab iga päev läbi kloppimist ( nagu iga teinegi padi )

Tsiteeri

Mari 24.11.2012 01:36

Minul on 50 aastat vana padi ja toimib nagu uus. Puhastamine on tülikas, aga tulemus alati hea. Talvel hoian terve päeva väljas külmas. Järgmisel päeval harutan katte ümbert ära ja kõik suled panen tühja suurde potti. Mingit vett ei tohi panna. Pott kuumeneb, sulgi peab aeg-ajalt segama kuni nad muutuvad kohevamaks. Põlema ei lähe ja poti põhja jääb päris palju igasugust sodi, isegi liivateri. Teen sellist puhastust 5 aasta tagant.

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.