KÜSI NÕU VALGUSTUSE SPETSIALISTILT

Seinu "värviv" valgustus

Jaan 13.06.2008 15:36

Tervist, kus kohast saaks Eestis mingt sellelaadset valgustussüsteemi, mis võimaldaks seinale värvilist valgust heita ja seda värvi soovi korral muuta. Midagi sellelaadset nagu allolevas videos, aga piisaks lihtsam lahendus ja näiteks ainult ühe seina jaoks. On sellist üldse valmiskujul või on need isemeisterdatud LED-kombinatsioonid?
http://www.youtube.com/watch?v=ZP7fWP_bJE0
Siin tundub, et teatud määral sarnane tulemus saavutatakse ühe lambiga...
http://www.youtube.com/watch?v=3Rl8QxUY4iw
ehk on midagi sellist lihtsam leida?

Tsiteeri

moodne valgustus 16.06.2008 14:21


Tere,

Nendes filmides on tõepoolest tegemist LED valgustitega. LED valgustied on mitmesuguseid, on süvistatavaid, prozektoreid ja mooduleid. Näiteks, ühes filmis on ilmselt ribana moodulvalgusti peale paigutatud LEDid karniisi taga. Oluline on vast teada seda, et sellist valgusdünaamikat saab tekitada vaid RGB LEDidega, mis eeldavad ka sobivaid juhtsüsteeme. On ka luminofoorvalgusteid, mis võimaldavad sellist efekti saavutada, kuid need valgustid on tunduvalt suuremad. Ka Moodsal Valgustusel on valikus RGB LEDidega valgusteid. Nende valik ei ole suur. Kindlasti on selliseid valgusteid ka teistel Eesti maaletoojatel, kuigi kindlalt öelda ei saa. Usun, et ka Hektor Light il on. See tehnoloogia on turul olnud juba mõnda aega ning ei ole nii uudne kui esmapilgul tundub. Küll on seda veel suhteliselt vähe kasutatud, sest sellised valgustid ja süsteemid on kallid. Seda just nimelt RGB LEDide puhul, sest neid on siis vaja ka kuidagi juhtida ning igasugu vajaminevad juhtblokid maksavad üldjuhul rohkem kui üks valgusti. Kui valgusteid on palju, siis muidugi on see hinnapariteet teistsugune.

tervitab,

Moodne Valgustus

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.