KÜSI NÕU VALGUSTUSE SPETSIALISTILT

Parim valgustugevus

Katja 08.10.2008 08:41

Vist siit samast portaalist leidsin kunagi sellise info, vt allpool. Vabandan oma rumalust aga kuidas neid lx-e mõõdetakse/arvutatakse?

Mõningaid soovituslikke valgustihedusi (tööpind/üldvalgus)
*Esik 150- 500/ 60- 100 lx
*Koridor 150 lx
*Trepp 200 lx
*Elutuba 60-300/60 lx
*Söögituba 300/100 lx
*Köök 500-750/250-350 lx
*Vannituba 500/200 lx
*Magamistuba 300-500/100-150 lx
*Lastetuba 300/150 lx

Tsiteeri

moodne valgustus 08.10.2008 09:18


Tere,

On võimalik saada, osta selline väike seadeldis, millel on digitaalne tabloo ning näitab luxe. Seda võiks nimetada luxmeetriks. Ilmselt tundub eratarbijana endale sellise seadme muretsemine ebaotstarbekas, kui just ei leia sellele rohkem rakendust. Samas ma ei näe ka mingisugust teist, lihtsat võimalust, mille alusel arvutada ruumis olevaid luxe. Kindlasti on see matemaatiliselt võimalik, kuid siis peab arvesse võtma erinevate valgusallikate tehnilisi näitajaid, ruumi mõõte, valguse peegeldustegureid erinevatelt materjalidelt jne. Kui sellist seadeldist ei soovi endale soetada. Ma eeldan, et ei ole mõtet. Ka meil firmas on vaid üks selline, siis kõige lihtsam oleks konsulteerida mõne eriala spetsialistiga. Mõningates valgustusfirmades on võimalik tarkvara abil üle arvutada, kui palju mingi valgusti antud ruumis luxe annab. Siiski, tuleb arvestada sellega, et enamalt jaolt ei võimalda need programmid arvutusi teha kodudesse mõeldud dekoratiivvalgustitega.

terv,

moodne valgustus

Tsiteeri

Katja 08.10.2008 10:01

Tänud kiire vastuse eest! :)

Kas on mõni hea nipp, mida järgides eratarbija võiks enam-vähem mõistliku valgustugevuse enda koju saada? Nt et 17m2 ruumis peaks olema valgusti vähemalt 60w?

Või kui sellist reeglistikku pole, siis palun konkreetse ruumi jaoks nõu. Mu tulevasse kööki paistab vaid päris varane hommikupäike. Pinda on 17m2. Valgusteid planeeritud lakke üks (täpselt laua kohale) + siis töötasapinna kohal valgustus. Seinad tahaks teha pastelsed aga suht pimeda ruumi tõttu pean vist peaaegu valged tegema. Mööbel on tamm - et siis mitte kuigi tume. Põrand pigem tume pruun. Lambina eelistaks miskit veidi romantilist, miskit lühtri moodi aga võimalik, et ka siin pean parema valgustuse huvides möönduse tegema tugevama valgustuse kasuks. Ja hõõglampi tahaks. Palun soovitust, mida valgustit otsides jälgida.

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.