KÜSI NÕU VALGUSTUSE SPETSIALISTILT

valguskarniis

Triinu 15.11.2008 09:17

Tahaksin panna oma majja koridori ja kööki valguskarniisi. Nagu olen aru saanud, käivad sinna karniisi taha tavalised luminofoortorud aga kui tihedalt neid peaks paigutama ja mida veel peaks teadma selle kohta üldse?

Tsiteeri

moodne valgustus 16.11.2008 17:01


Tere,

Neid luminofoorvalgusteid võiks paigaldada nii tihedalt kui saab, sest nii saab kõige ühtlasema valguse. Võiks valida elektroonilise liiteseadmega valgustid, sest siis jääb ära luminofoortorude võbelemine. Valgus ei värele. Arvan, et dimmerdatavaid valgusteid vaja pole, kuigi see annab valguse reguleerimise võimaluse, kuid kuna valgustid on juba karniisi taga, siis on selline valgus piisavalt hajus. Kui aga tekib selline mõte, et võiks tahta karniisivalgust reguleerida, siis tuleb valida reguleeritavate (switch/DIM) elektrooniliste liiteseadmetega valgustid. Kollakama, hubase ja koduse valguse saamiseks tuleks valgustitesse valida sooja valgusega luminofoortorud, kas 3000 K ringis või alla selle. Kelvin näitab valguse värvustemperatuuri.

tervitab,

moodne valgustus

Tsiteeri

Raino 17.11.2008 10:38

Tere!

Kas vastuse andja saaks aidata ka karniisi mõõtmete suhtes ? Millise kujuga see peaks olema ? Kas läbilõikes L täht või siis L, millele lisatud veel ka väike ots üles, mis varjaks toru nägemist ? Milline variant oleks parim valguse levimise suhtes?

ette tänades,
Raino

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.