KÜSI NÕU MÖÖBLISPETSIALISTILT

Vana riidekapp

Anni 25.08.2008 22:02

Tere!Sooviks teada kuidas on võimalik lahti saada vana riidekapi kopitanud lõhnast.Kas peaks teda mingi vahendiga pesema või hoopis mööblilakiga üle tegema.Ega see lõhn vist ainult tuulutamisega ära lähe.Tahaks vanaaegse kapi võimalikult ruttu kasutamiskõlblikuks saada. Tänades Anni

Tsiteeri

MoobelInterior OÜ 25.08.2008 22:06

Tere!

Kindlasti peaks alustama puhastamisest, lihvida maha kiht puidult, mis on kopitanud. Pesemine ajab sisse niiskust ja see lõhn ei kao vaid muutub intensiivsemaks. Lihvida puhtaks kõik ja siis kas õlitada või lakkida. Soovitaksin ka näidata kappi mõnele mööblispetsialistile.

Lugupidamisega,
Regiina Jõhvikas

Tsiteeri

anni 01.09.2008 18:16

Ja tänu Regiina Jõhvika soovitusele on minu vana ja kopitanud haisuga riidekapp nagu uus.

Tsiteeri

Ireen 07.06.2012 18:24

Tere,

Mul sama mure, et sai vanast niiskest majast toodud ilus kapp koju, kuid kopitusehais on hull juures. Väljast poolt sellest vabanemine pole probleem, kuid kapp haiseb ka seest ju. Sisu on aga töötlemata puit, mis ilmselt selle haisu täielikult endasse tõmmanud. Kas oleks siin kasu, kui näiteks värnitsaga või linaõliga kapp seest üle töödelda? Plaan on kasutada seda kappi köögis toiduainete säilitamiseks ja ei tahaks mingit mööblilakki või muud taolist kraami kapi sees kasutada.
Ette tänades,
Ireen

Tsiteeri

pets 07.06.2012 23:36

soovitan kapi seestpoolt äädikase lapiga üle hõõruda..enamasti ka aitab.

Tsiteeri

Ireen 08.06.2012 15:21

Tänud, Pets! Proovin järgi.

Tsiteeri

Ireen 20.07.2012 20:12

Tagasiside mõttes ja teistele lahenduse otsijatele annan teada, et äädikas ei aidanud. Tekkis hoopis kompott kopituse haisust ja äädikast. Lõpuks sain soovituse pesta sooja, tuulise ja päikeselise ilmaga õues survepesuga seest üle. Kapi kuivades muutus ka lõhn nõrgemaks ja paari päeva pärast oli juba päris hea seis. Lõpuks tõmbasin seest kõik värnitsaga üle ja oligi korras.

Tsiteeri

pets 29.07.2012 23:18

tänud tagasiside eest.jälle targem
aga kas survepesu tagajärjel kuskilt punduma ei hakanud :)

Tsiteeri

Ireen 06.08.2012 13:22

Pets, ei hakanud punduma. :)
Valisin pesuks päikeselise ja tuulise ilma. Kuivas suht kiiresti. Kohtadest, kus vesi pidama kippus jääma, eemaldasin liigse vee majapidamispaberiga. Aga nii palju veel lisaks, et värnitsaga üle tehes peab arvestama, et selle lõhn ei taha ka eriti kiiresti kaduda. Hoian kapiuksi siiani avatuna. :) Aga see lõhn vast parem, kui hallituse hais...

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.