KÜSI NÕU MÖÖBLISPETSIALISTILT

mis puiduga on tegu

Kata 10.12.2008 17:20

on voodi , väidetavalt tammest ja väga vana (väidetavalt) , kuid tundub mulle, et tegemist on spoonitud puiduga , vähemalt osaliselt, kuid kindel ka ei ole, kas võib olla, et 1900 algusaegadel tehti väärispuidule ka spoonitud osi, et omapärasemaks asja muuta? Kuidas saan teada (mile järgi) mis puiduga on tegu ja kas on ka spoonitud ? Panen ka pildi , äkki saab pildi järgi midagi ennustada. Tänud

Tsiteeri

MoobelInterior OÜ 10.12.2008 17:33

Tere,
tegu tundub tõesti olevat tammega. Mulle tundub, et tegu on omamoodi intarsiaga, mis võib siis olla spoon, mis lõigatud kokku tervele plaadile või ka kasutati tislerikilpi, mis on samuti vineer-puitkilbile pressitud spoon ja liimiti kokku. Ennekõike arvan,et on spoon. Kõike neid kasutati ka 1900ndal aastal. Täispuit see olla ei saa. Ma arvan, et see voodi võib olla äkki 30ndate ajast.
Vaadata Te seda ise ei saa ma arvan, sest jalgade juures ja ülemises ääres, on täispuit. Kui need küljepuud ära võtta ja peatsi või jalutsi aukudesse vaadata, siis on ehk näha midagi mis seal sees on.
Täispuit kaalub ka palju tislerikilp ja spoonitud plaat kaalub natuke vähem.


Tervitades,
Regiina
MoobelInterior OÜ

Tsiteeri

AT Restaureerimiskoda 13.01.2009 12:55

Tegemist on tammega, säsikiired on selgelt näha.

http://web.zone.ee/atrest

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.