KÜSI NÕU MÖÖBLISPETSIALISTILT

60-nendate jalgadel polüester riidekapp ja klaasidega kapp.

Taaskasutaja 01.11.2012 10:57

Tere, elan 70-nendatel ehitatud majas kus oleme alustanud renoveerimistöödega. Teises elutoas on siiani ühes seinas kaks suurt laeni jalgadel 60nendate stiilis riidekappi, õige läikiv polüester. Samas on ka klaasidega puhvetkapp, voodiriiete kapp, kulunud diivanilaud - see on olnud täiuslik suur mööblikomplekt. Pikalt oli plaan need esemed välja visata, aga mida aeg edasi seda rohkem mõtlen, et selle maja ehitusaega väärtustades võiks see tuba jääda vintage hõnguline ja omanäoline. Kas kuidagi saaks siiski neid kappe pisut tänapäevasesse võtmesse kohendada? Millega ja kuidas katta seda hirmsalt läikivat (pleekinud) pinda? Värviks, aga mulle tundub, et asjaarmastaja värvipintsliga võib kogu ilu hoopis ära rikkuda, seega - ei julge nagu midagi ise peale hakata. Kuskile restaureerida ma seda mööblit ei saa viia - eelarves oleks kordades odavam siis uus ja oluliselt funktsionaalsem mööbel osta.
Mis nõu annate?

Tsiteeri

Kärt Alasi 05.11.2012 10:22

Tere!
Ma arvan et võiksite küll ise proovida värvida. Rulliga (väiksem veluurrull näiteks) värvides tuleb täiesti korralik tulemus. Parema tulemuse nimel võikiste kapiuksed eest ära võtta, siis on kergem värvida. Enne tuleks polüesterpind karestada liivapaberiga (keskmise tugevusega liivapaberiga kergelt üleni karestada). Soovitaksin kasutada ka kaht värvitooni - näiteks karkass ühte värvi ja uksed teist värvi. Käepidemed võib uute vastu vahetada.
Mööblivärve on vesialuselisi, on emailvärve ja Liberoni värve. Vesialuseline värv kuivab kiiresti ja on peaaegu lõhnatu, kuid jääb natuke pehme ja kulub kiiremini. Emailvärv on poolmatt ja vastupidavam, kuid lõhn on tugevam. Minu klient värvis Liberon värviga ja jäi väga rahule - värv kattis väga hästi, ei jäänud tilkuma. Värvil on suhteliselt tugev kookose lõhn, kuid see ei olnud häiriv. Liberon värve saab Bauhausist.

Sisustuswebi leheküljel on selline rubriik nagu idee ja nipid, kus on artikkel "Vanade asjade uus elu". Seal on näha valgeks värvitud polüesterkapp mahekollaseks värvitud nuppkäepidemetega.

Lugupidamisega
Kärt Alasi

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.