KÜSI NÕU MÖÖBLISPETSIALISTILT

Nõukogudeaegse mööbli korrastamine

Kristell 14.04.2013 22:08

Soovin kasutusele võtta pildilolevad toolid ja sarnasest materjalist laua. Toolide seisukord on hea, nendega pole vaja väga midagi teha, aga korrastamist ootab sarnasest materjalist laud. Kahjuks olen nii võhik, et ei oska seda päris täpselt nimetada. Tegemist on klassikalise nõukogudeaegse lauaga (paksu lakikihi all vist?). Kuna lauaplaat on üsna kulunud ja kahjustatud, oleks vaja see ära lihvida ja mingi viimistlusvahendiga üle käia. Aga kuidas täpselt ja mis vahenditega - vot see on küsimus. Kas keegi oskab aidata?

Tsiteeri

Regiina Jõhvikas 21.05.2014 16:14

Tere,

vabandame, et ei ole Teie küsimusele siiani vastust saatnud. Loodame ka, et olete käesolevaks hetkeks oma küsimusele vastuse leidnud aga vastame siiski. Kõige lihtsam kodusel teel oleks õlitamine.
Lihvite vana laki maha ja siis õlitate laua üle. Soovitavalt Osmo poolt pakutava TOP OIL nimelise tootega või kasutate mõnd viimistluskoda, kes selle laua uuesti üle lakib (nt.Viimistlusproff OÜ), kui aga laual on kahjustada saanud spoon, siis soovitan, kas üle spoonida või lauaplaadi ära vahetada. Kindlasti oskab mõni mööblitootmisega tegelev ettevõte selle küsimuse lahendada.

Tervitades,
Regiin Jõhvikas

Tsiteeri

pets 02.06.2014 22:25

vana lakki võib eemaldada ka värvieemaldajaga.ettevaatust-mürgine ja söövitav.kindlasti kasutada kummikindaid.
spoonkatte puhul on lihvimine võib-olla mitte kõige parem mõte.miks-sest selle võib kergesti läbi lihvida.ta on õhuke.ja teda on juba ennemgi lihvitud.oleneb muidugi spooni seisukorrast.
tolleaegsetel laudadel võib olla ka mitte spoon,vaid lihtsalt tavaline vineerikate

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.