KÜSI NÕU PUHASTUS- JA PUHASTUSOHUTUSSPETSIALISTILT

lakitud parketi puhastamine

mariina 05.03.2012 20:56

Tere,

millega puhastada naturaalset tammeparketti (lakitud), et triibud ei jääks maha tumedal põrandal. Mida lisada veele?Ostetud ka spetsiaalne märgpesu tolmuimeja, aga ka see jätab põranda "triibuliseks" veega pestes.

Tsiteeri

Erki Tiivas 05.03.2012 23:19

Tere

Triibud jäävad valdavalt kas:
1. Pesuaine üleannustamisest. Liigne aine teeb kasu asemel kahju hakates moppimise järel põrandale jäädes järjest enam mustust koguma. Iga pesukorraga lisandub ainet juurde ning tulemus ka hallid triibud.
2. Mustast mopist. Moppi tasub aeg-ajalt ka pesumasinas pesta.
3. Pesuvee korduvast kasutamisest ehk mopp loputatakse pesulahuses ja nüüd juba mustast veest tuleva mopiga jätkatakse pesemist. Must mopp tuleks loputada voolava vee all, korralikult välja väänata ning piserdada pesuaine lahus mopile piserdipudelist. See on ka kõige ainesäästlikum viis.
4. Liigmärjast pesumeetodist. Parim tulemus on olmeruumides siis kui põrand kuivab peale pesu poole kuni 1 minuti jooksul. NB! Siinkohal hoiatan: EI SOOVITA KASUTADA PARKETIL MÄRGPESU, see võib mõne aja möödudes lõppeda parketile kurvalt ning siis on renoveerimine kallis.
5. Valest mopitüübist. Palju levinud rippuvate narmastega mopp ei ole õige töövahend. Mõistlik on kasutada mikrokiudkattega plaatmoppi, see suudab mustuse endasse koguda.

Viimatiseks tuleb märkida, et ka aine peaks olema sobiv, kuigi see ei ole võrreldes ülaltoodud punktidega enam määrav. Valida tuleks neutraalne (pH umbkaudu 6-8,5) hoolduspuhastusaine. Mitte kasutada sügavpuhastusained, kuna neis on reeglina agressiivsemaid komponente, mis on mõeldud ühekordseteks suuremateks puhastustöödeks.

Et vältida triipe tuleb vältida vigu kõigis ülaltoodud punktides. Loodetavasti Teie mure laheneb. Kui mitte andke märku.

Edu Teile,

Erki Tiivas

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.