KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Kirstu välimuse parandamine,millest alustada?

Kata 15.07.2007 15:29

Soovin, siis oma kirstu nö. kohendada.Muidu on päris heas korras,vitsad pealt ja ühenduskohad on korras ja tugevad, inged vajavad vahetust.Kirstul on peal värv (mis väga õhukeseks kulunud juba), mille sooviks eemaldada,et naturaalset puitu välja tuua ja kaane laudade vahed oleks vaja ilmselt millegagi täita (seda on ilmselt varemalt tehtud aga osa sellest ainest/materjalist,mis laudade vahetäiteks on pandud on tükkidena välja tulnud ja mõnel laual,siis kahel,on praod ka sisse tulnud.Ehk sai keegi mu mõttest aru ja suudab mulle nõu anda, millest ma peaksin alustama , et kirstu kenaks ja kauniks saada?Muidugi võib ka restauraatori juurde viia aga ma sooviksin seda ise teha, tasapisi nokitseda.:-))Kui saab pildi abil rohkem nõu anda, siis või kirstu ka pildistada.Tänud

Tsiteeri

Ülo 21.07.2007 18:23

Kui puittoode on kaetud värviga ja kasutatud pahteldust ning pragude täitmist täiteainetega , siis on kasutatud madalama kvaliteediga puitu. Puhastada saab mehhaaniliselt erinevate lihvijatega, kraabitsaga, ettevaatlikult klaasitüki servaga ikka laua pikisuunas kraapides. Pragude täitmiseks on müügil ka vastava puidu värvi pahtlid. Puhastatud ja lihvitud puidule õhuke kiht taruvaigust tehtud vedelat vaha ja poleerida.

Tsiteeri

Kata 21.07.2007 18:56

Suured tänud, hakkan tööga pihta :-)

Tsiteeri

janika 10.10.2007 20:35

Võiksid natukene lähemalt uurida, ega pole tegemist kirstu viimistluse juures aaderdustehnikaga. Aaderdus on maalitud puidu imitatsioon. Sellisel juhul võiksid ikkagi kaaluda seda taastada. Eestikeelseid raamatuid selle tehnika kohta on saada.
Värvi saab maha, jah, kraapides, aga ka kuumapuhuriga ja keemiaga. Keemia on mürgine, samuti kuumapuhuriga töötamine. Kodus tehes kraabi, aga kraabits peav terav olema. Väldi uusi kriime!
Praod küljeseinte ja kaanelaudade vahel reeglina plommitakse sama liiki puiduga. Aga väiksemad praod võib täita ka kittide, vahade või kui plaanid uuesti värvida originaaltooni, siis ka puidupahtliga.
Metallosadelt eemalda rooste karukeelega ja seejärel peene pintsliga kata metallikaitevahendiga. Hammerite KURUST.
http://www.hammerite.com/uk/products/ps_kurust.html

Tsiteeri

Liisa 30.10.2007 12:53

Aga kui ei taha kirstu nt üle värvida, vaid lakkida, kas siis kirsu restaureerimis meetod jääb samaks?
Pean silmas nt pragude plommimist...sarnase puiduga...nii jääb ja lakitakse üle?

Tsiteeri

Janika 06.11.2007 14:47

Läbipaistva viimistluse puhul jäävad töömeetodid samaks, kuid rohkem rõhku võiksid pöörata lihvimisel ja puiduparandustele, et need oleksid pikisuunalised. Kui lihvid puitu ristisuunas siis jääb see pärast hästi näha ja jätab koleda mulje.
Pragude, lõhede plommimiseks kasuta sama puiduliiki. Paratamatult jäävad parandused heledamad, sest puit on uuem. Kui sul juhuslikult vedeleb kuskil vana puitu- mõni akna- või põrandalaud- saad ka seda ära kasutada. Vanem puit on kollakama ja tumedama tooniga.
Aga, kui heledam puit jääb silma häirima, siis saad tooni ühtlustada lahjema vesipeitsiga. Soovitan Herdins'i Äkta Bets'i . Poes saad valida vastava tooni näidise järgi.

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.