KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

köögilaual spoon lahti

murelik 23.11.2008 12:33

Soovin saada nõuannet kuidas ise korda teha söögilauda kui osaliselt on spoon katki (tükid väljas ja kobrutanud).Kas on vaja terve lauaplaadi ulatuses spoon välja vahetada ning kuda seda tehakse.

Tsiteeri

Janika 01.12.2008 12:22

Tere.
Spooniparandusi tuleb teha nii, et need ei jääks vana spooni kõrval eriti silmapaistvaks. Kui tegemist on söögilaua tasapinnal pisikeste ca 5x5 cm suuruste kahjustustega siis ei ole vajalik kogu spooni välja vahetada.
Spoon peab olema sama puiduliiki ja sama paksusega, mis laualgi.
Spooniparandused peavad olema otsast teravatipulised. Sageli on need kolmnurga või trapetsi kujulised.
Esmalt tuleb valmis lõigata spoonist paik. Selle järgi lõigata lauapinnale katkisele kohale sama suur auk. Auk puhastada liimist ja sodist. Siis liimida spoon sinna kohale.
Liimida võib nii: Lahustada PVA liimi vähese veega. Nii, et lim oleks vedel nagu piim. Sis mõlemad pinnad liimiga kokku teha ja oodata kuni pinnad on täiesti puutekuivad. Seejärel asetada spoonipaik oma kohale ja kuuma triikrauaga see sinna kinni liimitada. Kuumuse käes liim sulab uuesti üles ja pinnad omavahel nakkuvad väga hästi. Triikrauaga niimitades tuleks avaldada ka natukene survet.
Seejärel lihvida kogu laud. Peitsida uus detail enne kogu laua peitsimist üks kord sama tooni peitsiga, millega kavatsete laua viimistleda. Kui uus detail on kuiv siis võib kogu laua üleni ära peitsida ka uue detaili.
Seejärel juba kas lakkida või vahatada. Söögi laua puhul soovitan tugevamat lakki.

Jõudu.

Tsiteeri

marina ojaniit 19.07.2016 12:23

oleks vaja köögilauale uus spoon panna,kus seda teha saab Rakveres.Oleks hea kui saate abiks olla.Kena päeva.

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.