KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Vahatamine, toon pole see mida soovisin, mida edasi teha?

triin 02.01.2011 21:06

Töötlemata kuusk, ostsin antiik vaha toon peaks olema tume mahagon.Aga kahjuks pole see küll punakas.Nüüd siis mõtlesin, et peitsin üle ja siis taas vahatan, et saada läiget? Kas nii saab? Kas vahale üldse hakkab mingi vahend peale?

Tsiteeri

Janika 03.01.2011 09:50

Tere!

Kui puidu pinnale on vaha juba kantud, siis seda puitu ei saa enam peitsida, sest peits ei imendu puidu sisse. Vahale võib peale hakata ainult mõni keemiline lakk. Kuid ise pole sellist meetodit proovinud.
Tavaliselt kui viimistluskiht on puidul osutunud ebasobivaks, siis eemaldan selle ja viimistlen otsast lõpuni uuesti. Vaha saab ainult maha kaapida ning võib proovida ka pesta (seebivee/pesupulbri ja karukeelega).

Janika

Tsiteeri

triin 03.01.2011 11:41

TÄNAN ,vastuse eest.Kuid puidu pind on siiani suht kare,,mitte nagu vahatatud pind peaks olema?Maha lihvida oleks küll suht tüütu.

Tsiteeri

triin 03.01.2011 14:57

mida arvata vahpeitsist,selline toode müügil?Tean,et ei kiideta aga äkki ühtiks selle vahatatud postiga mis pole mul see õige toon?

Tsiteeri

kaido. 04.01.2011 10:52

Vaha sisse saab segada värvimulda ehk toonimispulbrit kui vaha ajada pliidil vedelaks. Punast tooni pasta aitaks kuni tahenemisenii on soovitav segu segada. Kindlasti peab pastat lisama proovimise teel ja võibolla peab ka tärpentiini natuke lisama. Pastad on müügil säästva reno kesk väike patareis j

Tsiteeri

triin 04.01.2011 11:40

Jee proovin Kaido soovituse ära! :)

Tsiteeri

triin 13.01.2011 18:52

ei mõjunud...jäi selline lögane ja kui läikima lihvima hakkasin tuli kõik maha:(.Nüüd ei teagi kas pean terve posti karestama ja siis vahapeitsi panema?

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.