KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Aaderdus untsus?

enrico 19.01.2012 21:06

Tere

Otsustasin esmakordselt kätt proovida aaderdamisega. Värvimaterjalideks said valitud vee baasil tooted, ning müüja sõnul pidavat järgmised isendid omavahel kokku sobima: Alusvärv-Vivacolor Melody mööblivärv; Lasuur-Pinotex interior, ise toonitud värvimuldadega; kattelakk-Tikkurila Kiva mööblilakk.

Pärast lasuuri pealekandmist olen lasknud toas kuivada ca 24h, kuid näpuga katsudes pind ikkagi natuke määrib. Raamatus soovitatakse pind kergelt schotch brite käsnaga üle lihvida, kuid kardan, et see võtab minu aaderduse täiesti maha. Samuti kardan, et kattelakk määrib selle laiali. Äkki mõni kogenum oskab soovitada, mida edasi.

Igasugune nõu on teretulnud.

Ette tänades
Enrico

Tsiteeri

Antiigiveeb.ee 19.01.2012 22:33

Kahjuks aaderdamist nn. kaasaegsete värvidega ei tea. Küll kogemus Kiva lakist (just sellel nädalal) kuivab tunniga , 3 tunni pärast lõplikult kuivanud, lihvitav ja lakitav.
Eeldan, et alumised kihid ei olnud täielikult kuivanud, või ei sobinud tooted.
Oodake mõned päevad - ehk toimub kuivamine ja pinna kõvenemine. ja saad üle lakkida.

Huvitav kas lakki peale kandes kisub lasuuri kaasa? proovi kuskil väikesel pinnal.

Kas pind määrib, et ei ole kuivanud, või pole pigment Melodi peale nakkunud?

Anna tulemusest ka meile teada - saame ka targemaks - tänud!

Nõu võib küsida Tikkurila Koolituskeskusest (Kiva on nende toode ja nad seal ka katsetavad kogu aeg).

Proovi vanakooli aaderdust (õlleaaderdus.)

Edu!

Tsiteeri

Enrico 20.01.2012 12:39

Jan Aldrin oma raamatus kirjeldab justnimelt nn. uue kooli vesialuseliste latekstoodetega töötamist. Kahjuks ei ole tal välja toodud konkreetseid tootenimetusi.
Käisin pinnad üle selle scotch briega kergelt üle ning muster jäi alles. Näpuga katsudes tundub pind olevat kuiv, kuid natukene rasvane või selline vahajas ning kõvasti hõõrudes määribki laiali, kuid maha päriselt ei tule. Nakkunud ta ilmselt on, sest niisama kuivalt see maha ei tule vaid lihtsalt määri. Proovin täna lakkida ja annan tulemustest teada :)

Tsiteeri

Enrico 20.01.2012 18:07

Nonii, esimene lakkimine on tehtud, toimetasin väga ettevaatlikult ja õrnalt. Kuivema pintsliga hakkas natuke aaderdust lahti nühkima, kuid ettevaatlikult tegutsedes on tulemus vähemalt esialgu hea :) Nüüd jääb veel ära oodata, kuni lakk kuivanud on ning siis saab ka esimesed "katsumistestid" teha.

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.