KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

1930ndate uksed

siret 25.03.2014 17:21

Tahaks korrastada 1930date uksed aga need on aastate jooksul kaetud paksu värvikihiga. Kuidas oleks neid kõige parem värvist eemaldada ja hiljem töödelda. Lõpptulemus peaks jääma hele või valfe.

Tsiteeri

Antiigiveeb 27.03.2014 10:33

Tere,
Kui uksi on palju on kiireimaks värvieemaldusvahendiks infrapunalamp - speedheater.
http://www.antiigiveeb.ee/epood/index.php?route=product/category&path=62
https://www.youtube.com/watch?v=JZFP_J99P3o
Kui on plaanis ka põrandatelt värvi eemaldada on seade mõtekas osta, muidu rentida. Majatohter, Värvikeskused ja Ramirent.
Samas on tõhus tööriist ja oluliselt odavam kuumaõhupuhur.
Eemaldate sellega paksud värvikihid. Kui sooviks on puit viimseni vanadest värvijääkidest puhastada, siis ehk õnnestub kaabitsaga viimsedki värvijäägid eemaldada, või kasutada värvieemaldusvahendit (saadaval suurtemates ehitusmaterjali poodides) ja peseksin üle Vivacleaniga. Siis laseksin puidul kuivada ja lihviksin puidu (pikki puidusüüd) lihvpaberiga nr 100, niisutaksin kergelt ukse, laseksin kuivada ja lihviksin uuesti nr 120, 150 lihvpaberitega.
Viimistlus: Kas uuesti värvida linaõlivärviga (Uula, Tikkurila Lin, jne) Mulle meeldib ka Valge vaha - Allbäck - Majatohtrist.

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.