KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

tooli restaureerimine

issey 28.07.2014 19:35

tere! palun nõu kuidas/millised võimalused on puidust tooli istmeplaadi restaureerimisel. nimelt probleem selles, et vineerikiud on pragunenud. tool on kaetud sissegraveeritud ornamentidega.

ette tänades

Tsiteeri

Antiigiveeb 28.07.2014 21:57

Tere,
Nüüd näen ka fotosid.
Tuleks ribahaaval tagasi liimida. Pitskruvidega kokkupressimisel kumera pinna saamiseks kasutaksin puitklotside all pehmeid lihvklotse (svammi taoline) , mis kumerale pinnale ühtlase surve annab. Kui on karta, et liimitud koht on nõrk, liimiksin allapoole veel ühe spoonikihi.
Lükkaksin noaotsa praokohast spooni alla ja kangutaksin veidi (tõstaksin spooni veidi õhku) siis suruksin /lükkaksin/ liimi spooniribaga liimitava spooniriba alla. Võtke nuga ära ja vajutage spoonile. Väljapressiv liim pühkige niiske lapiga. Pitskruvidega survet andes tuleb vineeri altpoolt toestada. Korraga liimiksin kuni 2 cm ulatuses.

Tsiteeri

issey 29.07.2014 08:51

Äitäh!

Tsiteeri

Notify me by e-mail if new posts are added to this thread.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.