Статьи и новости

Klaasfassaadid Cristaltech OÜ-lt

Kuna tänapäeva tehnoloogia võimaldab klaasist luua ilmastikukindlaid ja soojapidavaid pakette, on klaasfassaad muutumas üha populaarsemaks pildiks linnaarhitektuuris. Mattklaasi, mustrilist klaasi, klaasiplokke või -paneele kasutavad fassaadid lasevad ruumi pehmet, hajutatumat valgust.

Isepuhastuv klaas, mis lagundab enda pinnal mustuse ja vabaneb sellest lihtsal moel nagu vihmaveega, on suuremahuliste klaasfassaadide puhul mõistlik valik. Ehituslikust küljest võib öelda, et klaas on materjalina iseseisvunud. Tänu karastamise ja lamineerimise tehnikatele ning uutele klaasikinnitusviisidele ei vaja klaasitahvel enam raamimist.

Tootjad pakuvad erinevaid päikesekaitseklaase, mis vähendavad päikese soojusenergia läbilaskvust. Massvärvitud klaasid vähendavad soojusenergia läbilaskvust, sest neelavad osa soojusenergiast ise. Tänapäeva klaasitehnoloogia võimaldab teha ka klaase, kus valguse läbilaskvus on muutuv, kas siis valguse hulgast sõltudes või seda elektriliselt reguleerides. Fotokroomne klaas tumeneb intensiivses valguses ja muutub läbipaistvaks hämaras. Elekrokroomset klaasi on elektri abil võimalik muuta klaasjast selgest olekust üsna napi läbipaistvusega tumeseinaks ja valida saab erinevate läbipaistvusastmete vahel. Läbipaistmatust läbipaistvaks on võimeline muutuma vedelkristallklaas – see on lamineeritud klaas, kus klaaside vahel on vedelkristallkile, millele rakendatud elektripinge reguleerib selle läbipaistvust.

Опубликовано: 31.10.2011