Статьи и новости

Mis on markiis ja miks valida voldikkardinad?

Suveperioodil kui päike on saavutanud oma tippintensiivsuse pakub jahutavat varju markiis. Markiise kasutatakse kõige sagedamini kohviku suveterrassidel ja koduaias, muutes õues viibimise mõnusalt lõõgastavaks. Markiise on saadaval erineva otstarbe ja funktsioonidega.


Milleks markiis?

Markiis on suurepärane valik muutmaks koduterrassi või rõdu ilmastikukindlaks päikese, vihma ja tuule eest, luues õdusa keskkonna suveilma nautimiseks. Lisaks ei lase markiis tuppa liigset päikesevalgust, reguleerides sellega toatemperatuuri ja hoides sisustust pleekimise eest.


Maja välisilmet on markiisi abil lihtne värskendada, luues suvise meeleolu. Variseinad on saadaval erinevates kangastes, erinevate äärekujude ja erinevate konstruktsioonidega. Markiisi kangad on vastupidavast materjalist ja on immutatud kaitsevahendiga, et tõrjuda vett, mustust ja UV-kiiri. Puhkeasendis kaitseb metallkassett kangast pleekimise eest.


Markiisi konstruktsioonid on kerged ja tugevad, mis teeb selle paigaldamise lihtsaks igaühele. Konstruktsioonid on valmistatud vastupidavast (ekstrudeeritud) alumiiniumist ja vastavalt suurusele kindlustatud. Markiiside konstruktsioon võimaldab neid üldjuhul ka kerge vaevaga metallkassetti kokku pakkida ja uuesti avada.


Erinevad markiisitüübid

Erinevate markiiside valik on lai. Saadaval on liigend- ehk terrassimarkiisid, liht- ehk aknamarkiisid, korvmarkiisid, katuse- ja talveaiamarkiisid, markisolette ehk ruloosarnased markiisid. Lisaks erinevatele tüüpidele saab valida sobiva juhtimisvahendi, mis muudab markiisi lahti ja kokku panemise eriti lihtsaks. Valida on käsi- või elektriajami vahel. Käsiajamit juhitakse vändaga, elektrilise ajami puhul kasutatakse taimerit, lülitit või pulti. Ilmastikuolude eest on võimalik markiisi kaitsta tuule-, vihma- ja päikeseautomaatikaga.


Markiis on igati praktiline vahend terrassi kaitsmiseks ilmastikuolude eest. Markiiside lai kanga ja konstruktsioonivalik teeb sellest sobiliku abivahendi igale eramule.


Miks valida voldikkardinad?

Erinevate aknakatete valik on lai ja nende seast sobivaima leidmine võib osutuda keerukamaks kui esialgu tundub. Aknakatte valimisel tuleb arvestada aknakatte sobivuse, eesmärgi ja funktsionaalsusega. Millisel juhul valida voldikkardinad?


Voldikkardinal on mitmeid funktsionaalseid omadusi, mis eristab teda teistest aknakatetest. Voldikkardin on asendamatu erikujuliste akende puhul olles ainus aknakate, mis sobib nii ringikujulistele, ristküliku- või trapetsikujulistele või hoopiski kolmnurksetele akendele. Ideaalne lahendus näiteks katuseakende puhul, mis on sageli ebatraditsioonilise kujuga ja kergelt kaldes. Spetsiaalne süsteem ei lase kardinal rippu vajuda ja tagab kanga korrektse liikumise.


Aknakatte üks olulistest omadustest on privaatsuse tagamine. Voldikkardin tagab suurepäraselt privaatse õhkkonna lubades seejuures ruumi ka valgust. Kardinat on võimalik paigaldada avamissuunaga ülevalt või alt. Selline süsteem võimaldab katta akna aluosa jättes üles ruumi päikesevalgusele või vastupidi.

Voldikkardin kaitseb ruume ka päikesevalguse eest. Lõunapoolsetes ruumides muutub suveperioodil sageli temperatuur liiga kõrgeks. Voldikkardin aitab ruumi temperatuuri reguleerida spetsiaalse termokattega.


Kardinaid valikul on oluline ka kujunduslik element. Voldikkardinad on tugeva horisontaalse joonega aknakatted, mistõttu täiendavad need suurepäraselt moodsa ruumi interjööri. Plisseeritud kangas jätab pehmema mulje kui ribakardinad. Lisaks on kardinal erinevaid paigaldamis- ja juhtimisvõimalusi (näiteks juhtimine tõmbenöörist, käepidemega või puldist), mis muudavad need ohutuks lastele. Voldikkardinad on sobilikud ka rõduustele ja kinnistele terrassidele, täiendades kodu üldist sisekujundust.


Voldikkardinal on mitmeid funktsionaalseid eeliseid teiste aknakatete ees, mistõttu on nende müük Euroopas kasvutrendis. Ainulaadsed omadused ja mitmekülgsus muudavad voldikkardinad sobivaks lahenduseks pea igas kodus.


Avaeksperdid on 2005. aastast tegutsev aknakatteid pakkuv firma. Ettevõtte põhitoodanguks on erinevat tüüpi aknakatted nagu rulookardinad, voldikkardinad, ribakardinad, markiisid jm tooted. Ettevõttel on 2 esinduskauplust Tallinnas ja pea 50 edasimüüjat üle Eesti.

Ettevõtte toodete ja teenustega saab lähemalt tutvuda www.avaeksperdid.ee

Опубликовано: 05.07.2012

Avaeksperdid

тел.:
+372 658 8105, +372 661 1820, +372 526 8703, +372 5663 3245
Адрес:
Kadaka tee 133 ja Pärnu mnt. 139a, Tallinn, Harjumaa
Е-почта:
Пожалуйста, заполните все поля.

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

Как различать монтажников и производителей натяжных потолков?

Как различать монтажников и производителей натяжных потолков?

Так как в последнее время в Эстонии появилось большое количество установщиков натяжных потолков, мы решили выяснить, как же различать установщиков и производителей натяжных потолков. При поиске в интернете фирм, предлагающих услуги по установке натяжных потолков, выясняется, что у всех примерно одинаковые цены и так как по внешнему виду потолки кажутся одинаковые, конечному клиенту очень тяжело разобраться в предлагаемых продуктах. Предложений много, а сам продукт ещё новый на нашем рынке, поэтому и мало информации распространилось до сегодняшнего дня.

Основные виды лестниц: часть 4

Основные виды лестниц: часть 4

Качественная лестница - основа уютного загородного дома или квартиры. Все чаще
дизайн пространства строится именно от лестницы, как самого крупного элемента
интерьера. В такой ситуации важно выбрать правильно подходящий стиль и материал
лестницы.

Новая коллекция тканей для штор "ETERNITY" (RASCH)

Новая коллекция тканей для штор "ETERNITY" (RASCH)

В салоне штор LAVINIITA появилась новая коллекция тканей от немецкого производителя Rasch Textil. Жаккард, искусственные меха и цветочные принты с 3D эффектом лишь малая часть представленных в коллекции тканей. Современный дизайн, актуальная цветовая палитра. Приходите, знакомьтесь и заказывайте понравившиеся материалы для декорирования Вашего дома, для реализации различных стилевых направлений.

Основные виды лестниц:  лестницы на косоурах

Основные виды лестниц: лестницы на косоурах

Качественная лестница - основа уютного загородного дома или квартиры. Все чаще дизайн пространства строится именно от лестницы, как самого крупного элемента интерьера. В такой ситуации важно выбрать правильно подходящий стиль и материал лестницы.

смотреть ещё