Статьи и новости

Sobivaimad markiisid põhjamaa kliimasse

Markiisid on hoone külge kinnitatud reguleeritava kaldega päikesekaitsevarjud, mille saab katuseks pea kohale välja ning uuesti kokku kerida. Sunoreki markiisid sobivad eriti hästi meie põhjamaisesse kliimasse, kuna on tugeva konstruktsiooniga ning kannatavad mõõdukat tuult ja kerget vihma.

„Sunoreki markiisidele on antud tuulekindluse sertifikaat – kõik üle 4,8 meetrised markiisid kannatavad kuni 10 m/s tuult, mis on Eesti kliimas üpris tavaline. Väiksemad kui 4,8 meetrit kannatavad kuni 20 m/s tuult,” ütleb Sunoreki aknakatete tootearendusjuht Tiina Tondi.

 Источник: sunorek.ee

Источник: sunorek.ee

Valikus ka vihmakindel markiis

Markiisi kaldenurk sõltub kasutusfunktsioonist. Suve keskpäevase päikese kaitseks sobib väiksem kaldenurk. Suurem kalle on sobivam aga madalama õhtuse päikese kaitseks, mida on meie kliimas rohkem. Sunoreki markiise on võimalik paigaldada kuni 60 kraadise nurga alla.
„Meil on ka üks täiesti vihmakindel mudel, millel on kaheastmeline kaldenurga reguleerimise võimalus. Esimene kaldenurk on väiksem ja teine suurem, nii et see moodustab markiisile vajadusel täisnurga. Nii varjab see eriti hästi õhtust päikest ja lisaks ei teki vihma ajal sinna veekotti, kuna vesi voolab markiisilt maha” kirjeldab Tondi. „Kui on ühe kaldega markiis, siis on suure vihma puhul veekoti tekkimise tõenäosus suurem ja markiis võib puruneda.” Lisaks on kahe kaldega markiis ruumilahenduselt väga praktiline. „Kui on suure kaldega markiis, siis ei mahu selle alt hästi läbi käima. Aga kaheastmelise kalde puhul on seal all palju ruumi ja ei löö pead ära.”
Markiiside materjalid on mustuse- ja veekindla teflon-kattega akrüülkangas või nano-kattega polüestekangas. Viimane on kümneaastase garantiiga väga vastupidav, õhem, paremini rullitav ja kergem, lisaks libedama pealispinnaga, mis annab sellele veel parema mustuse ja vee kaitse. Nano-kattega materjal on ka väga kvaliteetse värvipigmendiga. „Kui valgus sellest läbi paistab, jääb värvi erksus samaks. Kui ostad kollase markiisi, siis see särabki kollasena,” selgitab Tondi. Materjal on ka mittepleekiv.

 Источник: sunorek.ee

Источник: sunorek.ee

Markiise saab kinnitada igale seinale

Sunoreki markiise saab paigaldada peaaegu kõikidele seintele. „Näiteks on meil hästi välja töötatud soojustatud seina kinnituskomplekt, mis tagab selle, et markiis on tugevalt sellise seina küljes kinni ja ei hakka vajuma,” räägib Tondi. Markiisid kinnitatakse seina peale lahtiselt, poolkassetiga või kassetiga. Viimaste puhul läheb kogu kangas kasseti sisse ning ei kahjustu tuule ja päikese käes. Ilma kassetita markiisidele tuleks talvel peale panna kate. Kinnitamiskõrgus peaks olema selline, et kui markiis maksimaalse kaldega välja lasta, siis eesmine serv ei jääks millelegi – näiteks uksele või aknale – ette ning sealt mahuks alt läbi käima. Lisaks võiks valmis mõelda soovitud markiisi laius ja pikkus. „Teeme kuni 12 meetri laiuseid ja 58 m2 pindalaga markiise.” Lisaks on valikus külgmarkiisid, mis sobivad eriti hästi ridaelamuboksi terrassile külgsuunalise vaate varjamiseks ning vertikaalmarkiisid, mis sobivad hästi rõdudele.

Uuri lisa SIIT.

SUNOREK müügisalongid
Facebook

Опубликовано: 03.07.2015

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

Decormaison Belle

Decormaison Belle

Обои в идеальном скандинавском стиле стиль в новой коллекции от Decormaison.
Дизайны и орнаменты этих обоев были созданы еще много лет назад, но новое дыхание им предала трендовая цветовая гамма. Приятные оттенки пепельных и дымчатых цветов, прекрасные темно- зеленые и синие тона, отлично впишутся в скандинавские интерьеры.

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новинки! Серии мебели для малышей в интернет-магазине Smart24.ee. Очень красивые и качественные кроватки для младенцев, комоды с пеленальными столиками и шкафы. Также теперь в нашем магазине можно найти постельное белье для детских кроваток по приятным ценам.

Стиль Лофт в оформлении современных квартир

Стиль Лофт в оформлении современных квартир

Loft переводится с английского как «чердак», «верхняя часть склада». Это стиль заброшенных заводов и фабрик, которые еще в 40-е годы в Америке активно переделывались в творческие мастерские, офисы, а иногда и жилые квартиры.
Истоки распространения лофт-формата восходят к 60-м годам, к образу жизни и творчеству легендарного Энди Уорхола. Именно его квартира-мастерская «Фабрика» в loftstyle покорила нью-йоркскую богему и породила повальное увлечение лофт-интерьерами.

смотреть ещё