Статьи и новости

Puumarket annab nõu sisevoodrilaua viimistluse ja paigaldamise kohta

Sisevoodrilaua valimisel tuleb lähtuda mitmest aspektist. Arvestada tuleks hoone arhitektuuri ja asukohaga ning voodrilaua kuju, paksuse ja laiusega. Samuti tuleks varakult mõelda viimistluse peale, kaaluda tasuks ka juba tööstuslikult viimistletud voodrilauda.

 Источник: puumarket.ee

Источник: puumarket.ee

Voodrilaua kuju ehk profiil tuleks valida lähtuvalt hoone arhitektuurist ja kasutuskohast. Voodrilaud sobib kasutamiseks nii laes, kui ka seinal. Tihtipeale kaetakse voodrilauaga vaid üks terve sein või pool seina kõrgusest, et lisada sisekujundusele aktsenti. Neutraalsema ja tagasihoidlikuma tulemuse annab faasitud servadega sisevoodrilaud, kus kahe laua kokkupanemisel jääb nende vahele vaid väike faas.

Voodrilaua paksuse osas peitub lihtne tõdemus – mida paksem on sisevoodrilaud, seda ühtlasem on tema niiskusrežiim. Seega on ka paksema sisevoodrilauaga viimistletud pinnad stabiilsemad. Põhjamaiste standardite järgi on sisevoodrilaua soovituslik minimaalne paksus 14-15mm, eriti niiskete ruumide vooderdamisel. Võib kasutada ka õhemat, populaarsemat ja odavamat 9mm-12mm sisevoodrilauda (kuuse valik, männi valik), kuid tuleb arvestada võimaliku suurema riskiga sagedasematest ja suurematest mahumuutustest tingitud probleemide tekkeks. Samuti on varieeruv ka sisevoodrilaua laius.

Kitsama laua plussiks on väiksem kõmmeldumise ja lõhenemise risk ekspluatatsiooni käigus. Mida laiem laud, seda suurem on risk, et see peale paigaldamist õhurežiimi muutuste tõttu ruumis kõmmeldub ja lõheneb. Risk kõmmeldumisele ja lõhenemisele on väga madal ka laia lamellidest kokku liimitud sisevoodri puhul.

 Источник: puumarket.ee

Источник: puumarket.ee

Tööstuslikult viimistletud voodrilauad

Tööstuslikult värvitud voodrilaua tootmine toimub siseruumides, kus on loodud selleks vajalik tolmuvaba, ühtlase temperatuuriga ja õhuniiskusega keskkond. Viimistlusvahendid kantakse pinnale tootja poolt ette antud juhiste järgi alati kahes pinnakihis ja ettenähtud kihipaksustega ning selleks kasutatakse värvitootjate poolt heaks kiidetud pinnaviimistluse süsteeme. Sellega tagatakse kvaliteetne ja vastupidav lõpptulemus, mis kestab kaua. Lisaks teostatakse sisevoodrilaua tööstuslikul viimistlemisel kahe pinnakihi vahel alati ka vahelihvimine, mis võrreldes objektil käsitsi viimistlemisega tagab oluliselt kvaliteetsema lõpptulemuse. Isetegemise suureks miinuseks on see, et objektil värvides ei saa tagada värvikihi ühtlast paksust ja kuivamist. Ka hinna poolest on tööstuslikult värvitud lauad odavamad isetehtust, sest tootjad kasutavad tööstuslikke värve, mis on tänu suurtele ostukogustele oluliselt odavamad käsimüügi värvidest ning tööjõukulu ühiku kohta on tänu efektiivsele ja mehhaniseeritud tootmisele (värvikambrid) oluliselt madalam.

Piiranguks võib pidada aga n-ö optimaalset tellitavat kogust. Tööstuslikul värvimisel on majanduslikult mõistlik kogus nii värvi toonimise kui masinate häälestamise mõistes ca 50 – 100 m2 värvimist ühe tooniga.

 Источник: puumarket.ee

Источник: puumarket.ee

Täpsema info saamiseks loe artiklit edasi siit.
www.puumarket.ee

Опубликовано: 02.10.2017

Puumarket AS

тел.:
+372 679 1551
Адрес:
Väike-Männiku 11, Tallinn, Harjumaa
Е-почта:
Пожалуйста, заполните все поля.

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

Stragendo представляет виды ясеня

Stragendo представляет виды ясеня

В предыдущей статье мы разобрались в чем отличия межу дубом и ясенем, рассмотрели преимущества ясеня. Теперь, логично обсудить виды ясеня. Не будем углубляться в научную плоскость – в подвиды и сорта. Информация из учебника по дендрологии скажет мало нового для неподготовленного читателя и вряд ли полезна при создании интерьера.

Цельноламельный и сращенный мебельный щит – отличия и преимущества

Цельноламельный и сращенный мебельный щит – отличия и преимущества

Мебельный щит – один из самых распространенных материалов в эпоху DIY. Магазины предлагают широкий выбор мебельного щита. Если с размерами и породами древесины все понятно, то как выбрать тип мебельного щита. Цельноламельный или сращенный? В этом поможет наша мини статья.

смотреть ещё