Статьи и новости

Mööblimasin jagab soovitusi köögimööbli tellimiseks vastavalt ruumi tüübile ja eesmärgile

Mööblimasin tutvustab võimalusi, kuidas planeerida köögimööblit erinevaid ruumitüüpe ja eesmärke silmas pidades.

Lastesõbralik köögimööbel

Lastesõbralikus köögis on olulisel kohal ohutus ja praktilisus. Soovitame kasutada tugevamaid materjale, mille pinnaviimistlust väike laps näiteks mänguasjadega kogemata ei kahjustaks (melamiinist esipaneelid või kõrgsurvelaminaadist töötasapinnad). Viimistluse osas on parem vältida kõrgläiget lapse käeulatuses (näpujäljed ning võimalikud täkked on kerged tekkima). Ohutuse eesmärgil on soovitav vältida teravaid käepidemeid ja tööpinna nurki. Planeeringu osas võiks lapse ulatuskauguses eelistada kinniseid kappe. Lahtised ning klaasist riiulid või klaasustega kapid on parem jätta kõrgemale.

 Источник: www.mooblimasin.ee

Источник: www.mooblimasin.ee

Stuudio köögimööbel

Stuudio on n-ö poissmehe korter, kus elatakse üksi. Stuudiokorteri köögimööbel võiks olla mõõtudelt väiksem, rõhutades funktsionaalsust ning kompaktsust. Kappidesse ja sahtlitesse saab valida erinevaid organiseerijaid, et mahutavus oleks parem ja süsteemsem. Kui ruum on kõrgete lagedega, siis saab kitsast pinda kuni lae aluseni ära kasutada. Ruumi kokkuhoiu huvides võiks pliit olla 2 keedualaga ning vastavalt söögitegemisharjumustele soovitame kaaluda ahju vajadust. Kui on siiski soov ahju järele ja korteris on olemas köögitagune seinasopp või garderoob, saab ahju paigutada ka seina sisse.

 Источник: www.mooblimasin.ee

Источник: www.mooblimasin.ee

Avatud köögimööbel

Selline köögimööbel kannab lisaks funktsionaalsusele kindlasti ka kujunduslikku eesmärki. Seega on oluline, et avatud köögis olev köögimööbel harmoneeruks üldise interjööriga ning üleminek köögist elutuppa oleks sujuv. Köögitehnika ja materjalid võiksid samuti tooni osas harmoneeruda – valge mööbli puhul ahi soovitavalt valge jmt. Tehnikal on köögimööbli kõrval suur roll, mille abil on võimalik tuua interjööri rohkem mängulisust. Võib valida eriti silmapaistva tehnika, mis rõhutab ülejäänud korteri stiili. Tänapäeval on näiteks õhupuhastajate valikus juba väga palju selliseid mudeleid, mis meenutavad välimuselt näiteks kroonlühtreid või mõnd muud sisekujunduslikku elementi.

 Источник: www.mooblimasin.ee

Источник: www.mooblimasin.ee

Peidetud köögimööbel

Planeerides köögimööblit ruumi, mille algne otstarve ei ole köök, vaid hoopis midagi muud, võib kaaluda ka “peidetud” köögi variante. Kui köögimööbel soovitakse paigutada näiteks ettevõtte koosolekuruumi, siis on koosolekuruumis asuvat köögimööblit võimalik hõlpsalt peita ja sulgeda näiteks voldikustega. Mehhaanikat kasutades saab uksed panna liikuma vaid nupule vajutusega kas üles või külgedele. Peidetud köök annab hea võimaluse kasutada kööki ainult siis, kui see tegelikult vajalikus osutub. Muul hetkel võib köök kenasti uste taga peidus olla. Peidetud köök peaks reeglina mahtuma ühte seina, et see mõjuks kompaktsena ja oleks kergesti uste taha peidetav.

 Источник: www.mooblimasin.ee

Источник: www.mooblimasin.ee

Praktiline köögimööbel

Praktilises köögis soovitame kasutada kergesti hooldatavaid materjale, milleks on näiteks melamiin. Keerukam on hooldada täispuidust tööpindu, täispuidust, spoonitud esipaneele või kõrgläikelisi esipaneele. Praktilise köögimööbli puhul ei ole vajalik valida raamiga või reljeefseid esipaneele/kapiuksi, tumedaid materjale jne. Piirduda võib lihtsa ning praktilise lahendusega. Tehnika valikul võiks eelistada seadmeid, mis ei ole liialt keeruliste funktsioonidega, jäädes toetama köögimööbli praktilist joont. Soovitame valguslahendused hästi läbi mõelda, et seda jaguks tööpinna kohale ja pliidi juurde. Ka kappe on võimalik seestpoolt valgustada, et asju oleks lihtsam leida.

 Источник: www.mooblimasin.ee

Источник: www.mooblimasin.ee

Meisterkoka köögimööbel

Meisterkoka köögimööbli olulisimaks osaks on kindlasti väga hea ja töökindel köögitehnika. Lisaks tavatarbija seadmetele leiab meisterkoka köögist hulgaliselt tehnikat eriotstarbeliste funktsioonidega (nt auruahi, soojasahtel, gaasiplaat, wok-plaat). Kuna toidutegemist on palju, on ka õhupuhastaja kindlasti suure tõmbevõimsusega. Üleüldine köögi planeering on hästi läbi mõeldud ning toetab sujuvat töövoogu, sealhulgas läbimõeldud ahju kõrgus ning asukoht (ahi tööpinna kõrgusel). Sellises köögis leiab tihti oma koha väga töökindel töötasapind (nt roostevaba terasplekiga kaetud tööpind) ning minimalistlik stiil.

 Источник: www.mooblimasin.ee

Источник: www.mooblimasin.ee

Ammuta lisaks inspiratsiooni Facebookist ja kodulehelt www.mooblimasin.ee
Võta kontakti siin ja aitame Sul teostada unistuste kööki!

Опубликовано: 04.10.2018

MÖÖBLIMASIN - ERITELLIMUSMÖÖBEL

тел.:
+372 5657 4500
Адрес:
Sõpruse pst 33 , Tallinn, Harjumaa
Е-почта:
Пожалуйста, заполните все поля.

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

ДУБОВАЯ МЕБЕЛЬ – ЦЕННАЯ И НАДЕЖНАЯ

Дуб с древних времен был известен как старая и ценная древесина. Из него делали все, что должно было быть прочным и долговечным: колеса телеги, военные корабли, бочки с вином и т. Д.
Дуб также высоко ценится в мебельной промышленности. Мебель из дуба чрезвычайно прочная, прочная, с красивым рисунком, неподвластна времени и вписывается в любой интерьер.
Вода также не очень сильно влияет на древесину дуба, но в воде она темнеет, за счет чего становится более прочной, и появляется красивая древесная структура.

Эпоха золота

Эпоха золота

На сегодняшний день одну из главнейших ролей в дизайне интерьера играет медь, которая повлекла за собой такие металлы, как бронза и золото. Последнее смогло завоевать огромную популярность, а потому его можно найти в самых разнообразных частях дома, начиная гостиными и заканчивая ванными комнатами.

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новые серии мебели для малышей на smart24.ee

Новинки! Серии мебели для малышей в интернет-магазине Smart24.ee. Очень красивые и качественные кроватки для младенцев, комоды с пеленальными столиками и шкафы. Также теперь в нашем магазине можно найти постельное белье для детских кроваток по приятным ценам.

смотреть ещё