Статьи и новости

Keskkonnasõbralikud ja vastupidavad bambusterrassid ja -fassaadid


Bambusterass - Soovite terrassi, mis on vastupidav ja samas kauni välimusega? Peale klassikalise laudise (mänd, kuusk, lehis), komposiitmaterjalide ja troopilise puidu on veel üks täiesti innovaatiline ja keskkonnasõbralik lahendus - termotöödeldud massiivbambus MOSO Bamboo X-treme.


Materjal
Juba sajandeid on Aasias kasutatud bambust kui toormaterjali ka välitingimustes. Kuivas ja vahelduva niiskusega kliimas bambustüvi praguneb ja tüve sisu saab paraku tihti einelauaks (suhkur ja tärklis) mikroorganismidele ja seentele. Selle probleemi lahenduseks töötati välja MOSO Thermo-Density töötlus ehk kõrgsurve pressi meetod koos termotöötlusega (200o C). Selline töötlus tõstab bambusmaterjali vastupidavusklassi tippu - Class 1 (CEN/TS 15083-2).


MOSO Bamboo X-treme laudis on välja töötatud kui:
-Keskkonda säästev ja CO2 neutraalne toode
Bambusmets taastub juba viie aastaga, samas kui tavamets taastub 70-120 aastaga. Bambustaim kasvab 1 m päevas ja on kõige kiiremini kasvav taim planeedil. Bambus kasvab tagasi oma lõikepinnale ja puudub pinnase erosioon. Bambustaim toodab looduses 30% rohkem hapnikku ja seob viis korda rohkem süsinikdioksiidi kui teised puuliigid.
-Pilkupüüdev välimus
Laudisel on kaunis naturaalne massivpuidu välimus. Võimalus valida sileda ja soonilise laudise vahel. Puuduvad oksakohad ja vaiguavad. Paigaldus peidetud klambritega.
-Väga vastupidav
Materjal on eriti tugev - Brinelli indeks 9.5 kg/mm2 (kolm korda tugevam kui tamm). Tootel on 25-aastane garantii.
-Suure tulekindlusega
(Bfl-s1) materjal, mida võib võrrelda kõige vastupidavamate troopiliste puiduliikidega (Ipe, tiikpuu, Bangkirai).

Stabiilne
Stabiilsem kui teised troopilised puiduliigid. Stabiilsust lisab ka laudise lõpu-alguse keelsüsteem. Puudub vajadus jätta paisumisvahe laudise lõppu.


Paigaldus
Bambusterrassi paigaldus on sarnane teiste troopilistest puitudest terrasside paigaldusega. Oluline on järgida paigaldusjuhendit ja et terrassi paigaldaks professionaalne paigaldaja. Soovitav on paigaldamisel kasutada kinnitusklambreid. Laudise pikkus 1850 mm võimaldab paigaldada laudist ka üksinda.

Hooldus
Terrassi pind võib aja jooksul päikese ja vihma mõjul muutuda hallikaks nagu iga teine looduslik laudis. Seega vajab ka bambusterrass hooldust. Selleks sobivad suurepäraselt WOCA terrassiõlid ja -puhastusvahendid.

Praeguseks on Bamboo X-treme terrasse paigaldatud juba üle 3 miljoni m2 enam kui 50 erinevas riigis.


Bambusfassaadid - MOSO Bamboo X-teme välisfassaadi laudis on tugev ja elegantse välimusega fassaadimaterjal, mis on toodetud samadel põhimõtetel nagu bambusterrass. Tootmisel ei ole kasutatud toksilisi immutusvahendeid, kuid samas on saavutatud väga kõrge vastupidavus- ja tulekindlusklass (B-s1-dO).

Moso bamboo X-treme fassaadilaudis on saadaval kahes profiilis: trapetz ja soonega. Trapetz laudis paigaldatakse kruvidega ja soonega laudis klambritega.

Paigaldus- ja lisainfo: www.bambuskeskus.ee

Опубликовано: 10.06.2019

Bambuskeskus - eksootiline sisustus

тел.:
+372 5895 0720
Адрес:
Tervise 30 , Keila, Harjumaa
Е-почта:
Пожалуйста, заполните все поля.

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Новая коллекция обоев Onirique- создаем свой уютный дом в сказочном мире.

Эксклюзивные обои выполненные в сотрудничестве завода Decoprint и студии Darling Mind.
Дизайнеры соблазняют зрителей своими иллюстрациями на жизнь в сказочном и чудесном мире.
Вдохновленные идеей сюрреалистического мира снов, они нацелены на преобразование интерьера и
привнесение характера хозяина дома.

Decormaison Belle

Decormaison Belle

Обои в идеальном скандинавском стиле стиль в новой коллекции от Decormaison.
Дизайны и орнаменты этих обоев были созданы еще много лет назад, но новое дыхание им предала трендовая цветовая гамма. Приятные оттенки пепельных и дымчатых цветов, прекрасные темно- зеленые и синие тона, отлично впишутся в скандинавские интерьеры.

Как различать монтажников и производителей натяжных потолков?

Как различать монтажников и производителей натяжных потолков?

Так как в последнее время в Эстонии появилось большое количество установщиков натяжных потолков, мы решили выяснить, как же различать установщиков и производителей натяжных потолков. При поиске в интернете фирм, предлагающих услуги по установке натяжных потолков, выясняется, что у всех примерно одинаковые цены и так как по внешнему виду потолки кажутся одинаковые, конечному клиенту очень тяжело разобраться в предлагаемых продуктах. Предложений много, а сам продукт ещё новый на нашем рынке, поэтому и мало информации распространилось до сегодняшнего дня.

Новая коллекция тканей для штор "ETERNITY" (RASCH)

Новая коллекция тканей для штор "ETERNITY" (RASCH)

В салоне штор LAVINIITA появилась новая коллекция тканей от немецкого производителя Rasch Textil. Жаккард, искусственные меха и цветочные принты с 3D эффектом лишь малая часть представленных в коллекции тканей. Современный дизайн, актуальная цветовая палитра. Приходите, знакомьтесь и заказывайте понравившиеся материалы для декорирования Вашего дома, для реализации различных стилевых направлений.

Основные виды лестниц:  лестницы на косоурах

Основные виды лестниц: лестницы на косоурах

Качественная лестница - основа уютного загородного дома или квартиры. Все чаще дизайн пространства строится именно от лестницы, как самого крупного элемента интерьера. В такой ситуации важно выбрать правильно подходящий стиль и материал лестницы.

смотреть ещё