Статьи и новости

Kuidas valida segistit?

Enamasti tabab meid segisti rikkiminek ootamatult. Samas vajab probleem kiiret tegutsemist, sest ilma harjumuspärase veekraanita on väga raske hakkama saada. Kas uue segisti leidmiseks piisab lihtsalt poodi minemisest ja kõige nägusama variandi valimisest? Paraku nõuab isegi sellise pealtnäha väikse asja nagu segisti ostmine eeltööd ja põhjalikke mõõtmisi-kaalumisi.


Tee vahet köögi-, valamu-, vanni- ja dušisegistil
Segistid jagatakse nende kasutuskoha alusel köögi-, valamu-, vanni- ja/ või dušisegistiteks. Mis sobib kööki, ei sobi vannituppa ja vastupidi. Seega on kõige aluseks teadmine, kuhu vajaminev segisti paigaldub. Kui lähed vannitoa kraanikausi jaoks uut kraani ostma, suundu otsejoones valamusegistite juurde. Sealt edasi on valik juba kitsam.


Vii läbi vajalikud mõõtmised
Kui otsid köögi- või valamusegistit, pead teadma valamu mõõtmeid ja ka sügavust. Segisti disain ja suurus peavad sellega klappima, vastasel juhul võib tekkida probleem pidevate veepritsmetega.

Vanni- ja/või dušisegisti puhul, mis paigaldatakse kas vanni äärele, seinale või põrandale, pead veenduma et segisti tööorgan ja abistavad osad mahuvad konstruktsiooni sisse ära. Vanni äärele kinnituva segisti puhul võib vanni serva laiuse ise ära mõõta, seinale või põrandale paigaldatava variandi puhul on ilmselt targem konsulteerida spetsialistidega.


Mõtle läbi kasutusmugavus
Lisaks kasutuskohale erinevad segistid üksteisest lisafunktsioonide ja –mugavuste poolest. On olemas nii ühe kui kahe käepidemega variante. Saadaval on ka ilma ühegi käepidemeta kontaktivabad segistid. Väikelastega peredes on lemmikud termostaatsegistid, mille eeliseks on alati ühe ja sama temperatuuriga veejuga.

Köögisegistite puhul tasub eraldi välja tuua väljatõmmatava käsiduši võimalus. Selle abil saab täita potte veega neid pliidilt tõstmata, pesta mugavalt juurvilju ja palju muudki. Mõnel segistil on seejuures veel ka nupust käivitamise funktsioon. Nii saab vee voolama panna kasvõi küünarnukiga, kui käed parajasti taignased. Paljude inimeste jaoks on need funktsioonid asendamatud.

Seega mõtle segistit ostma minnes läbi ka kõik omadused, mis sellel olema peaksid. Nii kindlustad, et segisti saab olema käepärane ja sinu vajadustele vastav.


Ka välimus on oluline
Välimusest ei saa segisti puhul küll esimese asjana lähtuda, kuid lõppkokkuvõttes on ka see oluline. Jälgi segisti üldist disaini ja viimistlust. Antiikse välimusega kullakarva segisti modernsesse interjööri ilmselt ei passi. Samuti ei kuulu kokku luksuslik koseefektiga segisti ja talumaja stiilis valamukapp.

Peatu korraks ka segisti viimistlusel. Kõige levinum viimistlusmaterjal on kroom selle vastupidavuse tõttu. Samas leidub ka alternatiivseid variante, näiteks harjatud roostevabast terasest, värvitud või hoopiski kullatud pind. Enne ostu uuri, kuidas valitud segistit õigesti hooldada. Puhastamise lihtsusest või, vastupidi, keerukusest oleneb samuti palju.

Опубликовано: 22.10.2019

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях

НОВЫЕ ВЕЯНИЯ В АССОРТМЕНТЕ ИНФРАКРАСНЫХ БАНЬ

НОВЫЕ ВЕЯНИЯ В АССОРТМЕНТЕ ИНФРАКРАСНЫХ БАНЬ

IREDsauna это торговая марка, известная как импортер и оптовый и розничный продавец инфракрасных бань, которая является единственной в странах Балтии фирмой, предлагающей также комбинированные модели инфракрасных бань, таких как паровые бани, инфракрасные душевые панели и инфракрасные массажные бани. Фирма действует на рынке уже 9 лет.

Новая коллекция тканей для штор "ETERNITY" (RASCH)

Новая коллекция тканей для штор "ETERNITY" (RASCH)

В салоне штор LAVINIITA появилась новая коллекция тканей от немецкого производителя Rasch Textil. Жаккард, искусственные меха и цветочные принты с 3D эффектом лишь малая часть представленных в коллекции тканей. Современный дизайн, актуальная цветовая палитра. Приходите, знакомьтесь и заказывайте понравившиеся материалы для декорирования Вашего дома, для реализации различных стилевых направлений.

Основные виды лестниц:  лестницы на косоурах

Основные виды лестниц: лестницы на косоурах

Качественная лестница - основа уютного загородного дома или квартиры. Все чаще дизайн пространства строится именно от лестницы, как самого крупного элемента интерьера. В такой ситуации важно выбрать правильно подходящий стиль и материал лестницы.

В LAVINIITA поступила новая коллекция покрывал и подушек на 2015 год

В LAVINIITA поступила новая коллекция покрывал и подушек на 2015 год

В LAVINIITA поступила новая коллекция покрывал и подушек на 2015 год. Все модели отличаются интересным дизайном и качеством. В коллекции найдутся как покрывала со спокойным рисунком монохромных оттенков, так и с бросающимися в глаза, пёстрыми узорами.

Дуб или ясень? Выбираем свою породу древесины

Дуб или ясень? Выбираем свою породу древесины

Всю древесину, используемую в строительстве и мебели, делят на два типа: твердые и мягкие породы. Принцип разделения нетрудно определить по названиям, это - плотность древесины. Вообще изучением деревьев и лесов занимается отдельная наука, дендрология. В ней существует огромное количество различных классификаций, но для нас с вами важна только плотность.

смотреть ещё