Статьи и новости

Tammepuidust mööbel on väärtuslik ja vastupidav

Tamm on juba iidsest ajast tuntud kui vana ja väärikas puu. Sellest valmistati kõike, mis pidi kaua vastu pidama ja tugev olema- vankri rattad, sõjalaevad, veinivaadid jne.
Tammepuit on kõrgelt hinnatud ja väärtustatud ka mööblitööstuses. Tammepuidust mööbel on äärmiselt vastupidav, tugev, kauni mustriga, ajatu ning sobib igasse interjööri.
Ka vesi ei tee tammepuidule liiga, vaid vees muutub tammepuit mustemaks, mis teeb ta tugevamaks ning joonistub välja tamme ilus puidustruktuur.


Mille järgi hinnatakse puitu?
Puidu väärtus seisneb tema tugevuses, vastupidavuses ja struktuuris, seega tammepuidust mööbel on igati väärt investeering, mille vääring ajas ei kahane. Eriti hinnatud on tammepuidust söögilaud, mis peab vastu põlvkondi.

Millist mööblit saab tammepuidust teha?
Tamme põrandad on taas moes, mis annab võimaluse integreerida sisekujunduses tammepuust mööbel igasse tuppa. Tänu oma tugevusele ja kaunile mustrile on tamm hinnatud puidukunstnike poolt.

Näiteks:
- Tammest söögilaud on tugev, vastupidav veekahjustustele ning elegantne.
- Tammepuidust diivanilaud toob tuppa iseloomu
- Tugev ja kauni disainiga voodi on valmistatud tammelauast
- Üheks efektseks elemendiks majapidamises on tammepuidust kummutid
, mis omavad mitut funktsiooni: asjade hoiustamine või näiteks ruumi liigendamine



Milline on õige hooldus?
Tammepuidust mööbel ei sobi otseste soojusallikate vahetusse lähedusse ning samuti tuleks hoida teda eemale otsesest päikesevalgusest. Tammepuidust laud vajab ka kaitset kuumade toidunõude eest ning vältida tuleks keemilisi puhastusvahendeid. Soovitatav on kord aastas kasutada hoolduseks puiduõli. Kui tammepuidust mööblit õigesti hooldada, siis kestab tammepuidust mööbel väga palju aastaid.

Опубликовано: 13.02.2020

Home4you Sisustuskaubamaja

тел.:
+372 665 9091
Адрес:
Paldiski mnt 102, Rocca al Mare keskus, Tallinn, Harjumaa
Е-почта:
Пожалуйста, заполните все поля.