Статьи и новости

Tahad vee ja energia eest vähem maksta, aga duši all käimist siiski nautida? Need lihtsad muudatused vannitoas mõjuvad hästi nii keskkonnale kui ka rahakotile

Hansgrohe energia- ja veesäästlike tehnoloogiate abil saab koduse vannitoa veelgi jätkusuutlikumaks muuta. EcoSmart- ja CoolStart segistitele üleminek ei kaitse mitte ainult keskkonda, vaid säästab ka teie rahakotti. Foto: Hansgrohe

Hansgrohe energia- ja veesäästlike tehnoloogiate abil saab koduse vannitoa veelgi jätkusuutlikumaks muuta. EcoSmart- ja CoolStart segistitele üleminek ei kaitse mitte ainult keskkonda, vaid säästab ka teie rahakotti. Foto: Hansgrohe

Kas tahad vee ja energia eest vähem maksta, aga seejuures siiski duši all käimist nautida? Kõige lihtsam on selleks vahetada olemasolev käsidušš säästlikuma mudeli vastu. Vahetus ei maksa palju ja sellega saab igaüks ise hakkama. Pealegi teenib säästlik käsidušš soetamismaksumuse tagasi ruttu.

Tavalisest käsidušist tuleb vett umbes 15 l/min, hansgrohe käsidušimudelite hulgas on aga olemas ka säästlikum EcoSmart -versioon, mille veekulu on vaid 8,5 l/min.

Vähem vett tähendab muu hulgas ka seda, et vee soojendamiseks kulub vähem energiat. Seega vähendavad EcoSmart-tooted ka kuuma vee saamiseks kulutatud energia hulka.

Võrreldes tavalise dušiga, võib neljaliikmeline pere EcoSmart-dušiga kokku hoida ligi 90 000 l vett ja üle 1500 kWh energiat aastas – seda juhul, kui iga pereliige veedab duši all 9 minutit päevas. Olenevalt vee- ja energiahindadest võib seega sääst olla sadu eurosid aastas.

Tark dušš: hansgrohe EcoSmart

Pulsify S EcoSmart säästab vett ja ühtlasi energiat. Spetsiaalne veejuga PowderRain annab hoolimata säästust mõnusa ja tõhusa dušinaudingu. Foto: Hansgrohe

Pulsify S EcoSmart säästab vett ja ühtlasi energiat. Spetsiaalne veejuga PowderRain annab hoolimata säästust mõnusa ja tõhusa dušinaudingu. Foto: Hansgrohe

Hansgrohe EcoSmarti käsiduššidesse on paigaldatud eriline voolupiiraja. Läbi spetsiaalselt väljatöötatud uuenduslike pihustusdüüside voolab vaid umbes 8,5 liitrit vett minutis. Vähendatud veekogus ei muuda duši all käimist aga kuidagi vähem nauditavaks. Tänu peentele pihustirežiimidele, nagu PowderRain, kasutatakse vett eriti tõhusalt ja nutikalt. Lihtsalt ja kiirelt paigaldatavad käsidušid on kasulikud nii keskkonnale kui ka rahakotile.

Oma ajatu disaini ja erinevate viimistluste tõttu sobivad käsiduššide Pulsify Select S, Raindance Select ja Crometta EcoSmart versioonid harmooniliselt erinevate vannitoastiilidega.

Väike nipp, suur mõju: vaata videost EcoSmart-tehnoloogia tööpõhimõtet.

EcoSmart ja CoolStart valamusegistites
Nutikaid tehnoloogiaid saab kasutada ka valamusegisti kasutamise optimeerimiseks. hansgrohe EcoSmart aitab vähendada igapäevast veetarbimist ka valamu juures koguni kuni 60 protsenti.

Korrutage sellest tulenev veesääst oma kodus olevate valamusegistite arvuga ja näete: hansgrohe EcoSmart -tehnoloogia teeb keskkonna ja teie eelarve kaitsmiseks palju ära.

EcoSmart+ uus Rebrise seeria valamusegisti tarbib vaid 4 l/min (3 baari juures). Foto: Hansgrohe

EcoSmart+ uus Rebrise seeria valamusegisti tarbib vaid 4 l/min (3 baari juures). Foto: Hansgrohe

EcoSmart vähendab kõigi hansgrohe valamusegistite veetarbimist umbes 5 liitrini minutis. EcoSmart+ tooted tarbivad isegi vaid 4 l/min. Kuidas? Nipp peitub segisti tilasse integreeritud spetsiaalses voolu piiravas aeraatoris. Segistist voolab välja vähem vett ja samas on seda ka õhuga rikastatud. Tulemuseks on külluslik ja pehme veejuga.

Integreeritud EcoSmart+ tehnoloogia vähendab veekulu vaid nelja liitrini minutis kolme baari juures. Rebrise segisti vähendab seega voolu veel 20 protsenti, võrreldes tavaliste EcoSmart-toodetega.

Unistuste vannitoa mugavuses ja disainis pole vaja järeleandmisi teha: hansgrohe Rebrise ja Finorise sarjad pakuvad eriti pilkupüüdvat disaini ning meeldivalt pehmet veejuga.

Foto: Hansgrohe

Foto: Hansgrohe

Tänu hansgrohe CoolStartile tarbitakse energiat kuuma vee saamiseks ainult siis, kui seda on vaja. hansgrohe Rebris E (pildil paremal) tarbib tänu EcoSmart+ tehnoloogiale ainult umbes 4 liitrit minutis.

Hansgrohe CoolStart-tehnoloogia annab õige pöörde veelgi jätkusuutlikumaks argipäevaks. See tehnoloogia tagab, et segistist tuleb automaatselt jahedat vett, kui käepide on keskmises asendis. Tavalise segisti puhul tuleb keskmises asendis oleva kangi avamisel juba sooja vett, aga seda pole ju alati vaja. Näiteks joomiseks, kätepesuks või lillede kastmiseks piisab täielikult külmast või n-ö torusoojast veest. Nii ei kulu lühikesel sisse- ja väljalülitamisel tarbetult energiat vee soojendamiseks ja tsirkulatsioonipumba käivitamiseks.

Käepideme keskmises asendis voolab hansgrohe CoolStarti segistist ainult külma vett. Kuuma vett saab hooba lihtsalt vasakule pöörates.

Vaata lähemalt videost.

Kui stardite cool’ilt, saate energiat säästa
Meie näidisarvutus näitab, et päevas 20 minutit hansgrohe CoolStart-segistit kasutav neljaliikmeline pere tarbib aastas 508 kWh vähem energiat kui tavalise segisti puhul. Et see arv oleks vähem abstraktne, siis näiteks 500 kWh eest saaksite:

- röstida 67 564 saiaviilu;
- vaadata televiisorit 24/7 rohkem kui aasta jooksul;
- föönitada juukseid 500 tundi järjest.

hansgrohe ei taha sugugi, et te ööpäev ringi televiisorit vaataksite, küll aga soovib hansgrohe aidata teil hästi ära kasutada väärtuslikke ressursse. See on see, mille nimel hansgrohe tootearendajad töötavad.

EcoSmart- ja CoolStart-versioonidele üleminek ei kaitse mitte ainult keskkonda, vaid säästab ka teie rahakotti. Vaata täpsemalt hansgrohe veebilehelt https://www.hansgrohe.ee/intouchwithourplanet.

Опубликовано: 09.03.2023

Pharo/axor

тел.:
+372 682 6829
Адрес:
Mäealuse 2/1 , Tallinn, Harjumaa
Е-почта:
Пожалуйста, заполните все поля.

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях