Статьи и новости

Tõeliselt isikupärase ja hubase söögitoa saavutab lihtsalt tapeediga

Põnev tapeet sobib suurepäraselt täiendama nii minimalistlikku modernset kööki, kus sein mõjub kunstiteosena, aga kindlasti on tapeedil oluline roll maakodu stiilis köögis.


Sirgjoonelisse modernse stiili ja avatud planeeringuga köök-söögituppa, mis enamasti on ka elutoa jätkuks, on parim valik suuremõõdulise mustriprindiga seinakate või pilttapeet, mis mõjub justkui seinamaaling, aga ka minimalistliku joonega geomeetria on siin omal kohal.


Maakodu-stiilis kööki seevastu sobivad traditsioonilised ajatult klassikalised mustriprindid: triibud, rombid, botaaniline loodustemaatika, armas lillemuster, klassikaline ornament.


Tagasihoidlikum rombimuster või värviergas rõõmsameelne taimemuster mõjub väga võluvalt ka koos tellise, palkseina või puitlaudisega.


Tapeedi tooni valides on hea lähtuda juba olemasolevast materjalist. Kui köögis on palju puitu ja soojades toonides materjale – kapipinnad, riiulid, põrand, võib-olla on ka sein osaliselt puidune, siis on kaval tasakaaluks kasutada külmematoonilisi seinakatteid, siniseid, rohelisi, hallikaid toone. Valdavalt valgetes ja hallides toonides kujundatud köögis võib tasakaaluks just soojemates toonides mustreid tuua, siin on omal kohal ookerkollased, roosakad, terrakotapunased, oliivirohelised tapeedid. Toon-toonis ehk köögikappidega samatooniline tapeet loob monokroomselt rahuliku õhustiku.


Teinekord piisab efektse tapeedi lisamisest vaid köögi tööpinna tagusele seinale, pestavaks ja niiskuskindlaks saab seina, kui tapeet üle lakkida vesialusel lakiga, ka võib tapetseeritud seinale tööpinna taga paigaldada klaasi. Väga võluva tulemuse annab tapeedi kasutamine avatud riiulite ja klaasvitriinide taustal.

Kiireks dekoreerimiseks on veel põnevad dekoratiivkleebised, mida on hiljem lihtne eemaldada, kui soov uue kujunduse järgi tekib.

Vaata pildigaleriid ja lase end inspireerida neist Tapeedistuudiost tellitavatest tapeetidest! Rohkem ideid leiad SIIT

Опубликовано: 23.03.2023

Tapeedistuudio

тел.:
+372 5687 9838
Е-почта:
Пожалуйста, заполните все поля.

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях