Статьи и новости

Väliköök on õueala süda

Kas kaalute avatud terassi või varjualuse puhkeala vahel? Meie kliimas on vihma võimalus peaaegu iga päev. Suvel on Eestis keskmiselt 25 selget päeva. Seega parem on omada katusealust grillimisala. See, kas saate päeval päikest võtta või mitte, on suur küsimärk kuid grillimist ei tohiks takistada ükski vihmahoog. Grillmaja ei pea olema köetav, kuid parem võimalus oleks õhukindlad seinad ja aknad kui lihtsalt markiis.


Kõigil on teada, et köök on kodu süda. Suvel veedame palju aega väljas ning ka õuealal peab olema oma süda.

Köögis kehtib rusikareegel, et kolm tööpinda - valamu, pliit ja külmkapp - peaksid olema üksteisele mõistlikus läheduses ja moodustama kolmnurga. See muudab köögi võimalikult mugavaks. Suveköögis ei saa seda reeglit alati aga kasutada, sest köök võib olla liiga väike, kitsas, piklik, ebakorrapärase kujuga või pliidi asemel kasutatakse grilli ning külmkappi ei pruugi üldse olla. Sellegipoolest üritage olla võimalikult lähedal ideaalile ja proovige vältida erinevate tööpindade asetamist ühte ritta. Näiteks kui suveköögis on grill ja tuleallikas asub väljaspool kööki, tuleks valamu ja toiduvalmistamise ala paigaldada võimalikult lähedale väljapääsule.




Suveterassi köögimööbel peab olema välitingimustele sobilik - vastu pidama suurele niiskusele ja temperatuurikõikumistele. Seega tuleks vältida luksuslikku puitmööblit, lamineeritud puitlaastplaat/ MDF ja kangast või nahast polsterdatud mööblit. Suveköögi jaoks sobivad aga suurepäraselt järgmised valikud:

- puidust aiamööbel, eriti hea on klappmööbel, mida saab hõlpsasti kokku panna, kui aiahooaeg on läbi või kisub vihmale
- roostevabast terasest mööbel, mil köök võib samas lokatsioonis asuda terve aastaringi, kaasaarvatud talvel
- looduslikust tiigipuidust, rotangist või plastist punutud mööbel




Kindlasti võiks tähelepanu pöörata suvekoogö valgustusele, sest see on koht, kus saab luua tõelist mugavust ja hubasust. Ideaalis peaks kunstlik valgustus olema õhtuti pehme ja ühtlane. Ala peaks valgustama mitte ainult ühe laelambiga vaid võiks mitu valgusallikat: põranda- või laevalgustid, küünlajalad ja laternad.Väliköögi valgustamiseks sobivad metallist, plastikust, puidust või punutud valgustid, millel on täiendav niiskuskaitse.




Kõik väliköögi jaoks vajalikku leiad Mustrist, et suveõhtud hea söögi ja sõpradega veelgi sumedamaks muuta!

Vaata lähemalt meie e-poest!

Опубликовано: 17.05.2023

Muster Sisustussalong

тел.:
+372 679 1746 ,679 1742
Адрес:
Pärnu mnt 139A, Tallinn, Harjumaa
Е-почта:
Пожалуйста, заполните все поля.

Вы также можете быть заинтересованы в следующих статьях