Artiklid ja uudised

Elamise kunst

Sunorek esitleb Création Baumanni “Living Line’i” kollektsiooni “Vivendi”.

Sunorek pakub oma valikus kõiki võimalusi akende katmiseks - tehnilisi kardinaid (rulood, ribakardinad, lamellkardinad, voldikkardinad, motoriseeritud aknakatted jms) ning tekstiilkardinaid.
Sunoreki poolt pakutavate tekstiilkardinate mudelite valik on just nii suur, kui suur on kliendi või disaineri kujutlusvõime. Sellest veel suuremaks on kujunenud tekstiilide valik. Sunorekist on võimalik tellida 250 erineva põhivaliku ning 5000 erineva eritellitava kanga seast. Võimalik on osta nii 80 kui ka 8000 kroonise meetrihinnaga kangaid. Igaühele midagi!
Antud artiklis tutvustame Creation Baumanni uut kollektsiooni „Vivendi”, millega on võimalik tutvuda Sunoreki kesklinna salongis Liivalaia 40, kus teid ootavad disainerid Signe Pruul, Mare Pillerpau, Lüüli Kala ning Lelet Meidla (tel. 6607004) ning Sunoreki projektimüügiosakonnas Vabaõhumuuseumi tee 97, kus ootavad sisekujundajaid ja arhitekte Anu Takjas, Kaire Keert ning Mirja Essi (tel. 6791901).

“Ars Vivendi” tähendab täie rinnaga elamise kunsti, mille juurde kuulub elu kõikide tahkude hindamine ja nautimine. Šveitsis Langenthalis tegutsev tekstiiliettevõte Création Baumann ülistab oma oivaliste kangastega ilu ja elegantsi. “Living Line’i” uus kollektsioon “Vivendi” loob luksusliku ja ahvatleva keskkonna. Selle kollektsiooni kõrge kvaliteet võrsub kontrastidest. Loodusele viitava vaoshoitud kanga kõrval demonstreeritakse kõrgmoe valdkonda kuuluvaid nõudlikke ja hõrke tikandeid. Lihtsus kohtub mängleva võrgutavusega ja tagasihoidlik kergus üliküllusega. Tooteartiklite valik ulatub õhukestest kardinakangastest kulumiskindlate dekoratiiv- ja mööblimaterjalideni. Need 15 erinevat mustrit kujutavad endast küütlevat stiiliekstravagantsust – võbelevad muutumised, võrgusarnased lained ja delikaatsed murdumised ühinevad mitmekihiliseks tervikuks. Värvipalett hõlmab nii heledaid pärlivarjundeid ja mahedaid maiseid toone kui ka mitmesuguseid tumedaid ja komplitseeritud värvusi. Tänapäevale viitavad aktsendid pannakse paika elegantse rohekashalli, tumebaklažaansinise, sädeleva kulla, helerohelise ja sooja oranžiga.

Kangas „Indiva”

Kangas „Indiva”

Kollektsiooni maguspalaks on lopsakas, kuid samas ka õrn kangas “Indiva”. Kahekihilise materjali lõdvalt ühendatud kihid nihkuvad lillemustri trükkimise ajal veidi teineteise suhtes. Tulemuseks on terve meri erinevat värvi lilli, mis otsekui hõljuksid üle lehti täis puuokstest koosneva tagapõhja. See dekoratiivkangas on saadaval nii tumedates ja komplitseeritud värvitoonides kui ka heleda ja lustaka värvivalikuga.

Kangas „Coco”

Kangas „Coco”




“Coco” toob interjööridesse elegantsi ja kõrgmoe puudutuse. Tüll kütkestab oma alumise kolmandiku kaunistustega, mis meenutavad värvitud pitsbordüüre. See tähtpitsina valmistatud kangas on ligikaudu 300 cm kõrgune ja seetõttu vertikaalasendis kasutatav külgkardinana. Värvuste hulka kuuluvad elegantne must, loodusliku kivi varjundid ning tänapäevane kahvatulilla. See rõõmuküllane kangas tunneb ennast ühevõrra kodusena nii lakoonilistes pööningukambrites kui ka baroksel taustal.



“Saphir Crash” kajastab moodi. Selle kolmemõõtmeline murdumisefekt viib mõtted silmipimestavatele õhturõivastele. Kerget murdumisefekti esindab ka kahekihiline žakaarruuduline “Maxim”, mille plokkmustril lasub õhulistest ristisuunalistest metalltriipudest võrgustik. Nõrgalt teineteise külge kinnitatud kihtide kombinatsioon annab tulemuseks leidlikult omapärase voogava ruudustiku.

Kangas „Saphir Crash”

Kangas „Saphir Crash”

Kangas „Saphir Crash” ja „Maxim”

Kangas „Saphir Crash” ja „Maxim”

Kangas „Yves”

Kangas „Yves”















“Yves” varustab ükskõik millise keskkonna luksusele viitava nüansiga. Temas ühenduvad kõige peenem siid ja veiklev metall. Värelev kangas on hõlpsasti vormitav, see aga lubab luua interjööridesse suurepäraste valgus- ja muutumisefektidega skulptuure.

Sedasama teemat jätkavad ka uue kollektsiooni dekoratiiv- ja mööblikangad, mille elegants ulatub vaoshoitud rafineeritusest suurejoonelise mustrirohkuseni. Sissekootud vanutatud lõng muudab dekoratiivriide “Kalahari” kolmemõõtmeliseks. Lainemuster toob mõtetesse jaapanipärase peenuse ja kõrbete liivaluited. Elegantse “Tuula” jaoks on inspiratsiooni saadud loodusest. Selle kolmemõõtmelise puukoort meenutavate tekstuursete triipude ja suure siidisisaldusega dekoratiivkanga muudab veelgi täiuslikumaks mati pinna ja läikeefekti vaheldumine.

Kangas „Kalahari”

Kangas „Kalahari”

Kangas „Tuula”

Kangas „Tuula”

Kangas „Valentino”

Kangas „Valentino”













Loodus on olnud inspiratsiooniallikaks ka mööbliriide “Valentino” loomisel. Kolmemõõtmeline žakaarmuster saab jõudu juurde tuhmi ja läikiva kontrastist. Pehmed veluurovaalid kerkivad kootud riidel esile nagu kivikesed rannal. Omapärase mööbliriide maalähedast tonaalsust täiendavad oranži ja rohelise tänapäevased varjundid.

Kangas „Cosmo”

Kangas „Cosmo”


Õhukesel “Cosmol” kujutatakse vertikaaljoontel asetsevaid ringe, mis on nagu nöörile aetud pärlid. See hele kangas on puhta ja uneleva välimusega.
“Paolo” kõrget kvaliteeti tagavaks tunnuseks on habras triipmuster. Mitmevärvuselise žakaarkanga sujuvad värviüleminekud lisavad interjöörile elegantsi.
Kollektsiooni viib lõpule staapelriie “Baram”, mille pisut ebakorrapärane tekstuur annab sellele dekoratiivkangale elujõudu ja loomulikkust.
Sama iseloomuga on ka ühetooniline mööbliriie “Vincent”. Suur šenillisisaldus muudab selle kulumiskindla materjali käega katsudes äärmiselt pehmeks, sissekootud kvaliteetlõng aga varustab kanga teatava glamuursusega.


Kolmes tooteartiklis tõlgendatakse omamoodi traditsioonilist leeliskrepptehnikat. “Milli”, “Violetta” ja “Filippa” puuvillasele aluskangale kantakse muster spetsiaalse värviga, millel lastakse seejärel kokku tõmbuda, et anda kangastele iseloomulik tekstuur. Tulemuseks on kolmemõõtmeline välimus ja katsudes kuiv, paberit meenutav riie. Kui “Millil” tantsisklevad kogu kangal tuhanded täpikesed, siis “Violettal” õilmitsevad ridadena lilleõied. “Filippal” on leeliskrepptehnika ühendatud põletatud aukude võrgustikuga, mis loob akna läheduses suurepäraseid valgusefekte.

Kollektsioon “Vivendi” muudab oma oivaliste kangastega jõulisemaks ilu ja kõik, mis elus on ilusat, tuues interjööridesse üksjagu suursugusust.

Kangas „Filippa”

Kangas „Filippa”

Kangas „Violetta”

Kangas „Violetta”













SUNOREK
sunorek@sunorek.ee
www.sunorek.ee

Sisestatud: 28.04.2009

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Skandinaavialikult helge kodusoojus Tank Indoorist

Skandinaavialikult helge kodusoojus Tank Indoorist

Skandinaavia disaini kandev idee on muuta argielu esteetilisemaks tänu visuaalselt nauditavale tarbekunstile, mis peab olema igapäevaselt kasutatav ning see ei ole mitte ainult jõuka eliidi privileeg, vaid on kättesaadav ka tavatarbijale. Selles disainivoolus on selgelt äratuntav funktsionalismi võidukäik – igal mööblitükil ja sisustuselemendil on hoolikalt planeeritud tervikus täita oma roll ning oluline osa funktsionaalsusest on materjalide ja toodete kvaliteet ning vastupidavus.

vaata kõiki