Artiklid ja uudised

Sunorek esitleb: GECKO- innovatiivne lahendus akende katmiseks

Tänu miljarditele tillukestele karvakestele, mis gekode jalgu katavad, suudavad nad pea alaspidi klaasil kõndida. Firma Creation Baumann isekleepuv tekstiil, millele on antud selle suurepärase ronija nimi, on paljude aastate pikkuse teadus- ja arendustöö tulemus. Tänu silikoonil põhinevale kattekihile saab GECKO otse klaaspinnale kinnitada ja vajadusel sealt ilma mingeid jälgi jätmata jälle eemaldada, ilma et toote kleepumisomadused ka korduval kasutamisel halveneksid.

See UV-kiirgusele vastupidav tekstiil pakub privaatsust ning kaitset liigse päikesesära ja kuumuse eest kõikjal, kus kardinaid, ruloosid või riidest paneele ei saa arhitektuurilistel või stiililistel põhjustel kasutada. Samuti sobib see kauakestev tekstiil suurepäraselt ajutisteks lahendusteks ja eraldamiseks. Seda saab kiiresti paigaldada, kui mingi ruum vajab varjamist. GECKO on äärmiselt lihtsasti kasutatav: selle paigaldamiseks ei ole vaja mingeid täiendavaid ehitustöid, õmblustöid ega riputussüsteeme. Testidega on tõestatud, et see isekleepuv tekstiil ei halvenda klaasi (purunemiskindluse) omadusi isegi äärmuslikes päikesevalguse tingimustes. Samuti on seda väga lihtne hooldada. Seda saab 40-kraadises vees pesta või kohapeal puhastada.

Création Baumann, tekstiiliettevõte Langenthalist, Šveitsist, tuli selle ülemaailmselt unikaalse tootega edukalt välja eelmisel aastal. Lühikese aja pärast anti sellele mainekas disainiauhind "Red Dot Award". Sealt edasi on see võitnud terve rea auhindu. "Me oleme väga rahul, et meie kollektsioon turul nii hästi vastu võeti," selgitab tootejuht René Hofmann. "Sisekujundajad nii kodumaal kui välismaal on selle vastu tohutut huvi avaldanud."

Tekstiili tekstuur ja värvus toovad mängu emotsioonid. Nii on olemasolevat GECKO CRYPTA tulekindel hõbedast ja valget värvi toodet täiustatud veel üheksa kaasaegse värviga, nende hulgas elegantne helehall, õrn kollane ja soe oranž. Olenevalt valitud värvidest omandab peene tekstuuriga tekstiil puristliku, tagasihoidliku või trendika väljanägemise.
Sellele lõimeta läbipaistvale tekstiilile on lisatud kaks läbipaistmatut digitaalset trükimustrit.
GECKO MURA disain võlub oma vaikse võrktekstuuriga, mis koosneb kitsastest ja ebaregulaarsetest joontest, mis jooksevad nii risti kui põiki. Aknale paigaldatuna meenutab see söövitatud klaasi – niisugune efekt järgib praegust arhitektuuritrendi. See toode on saadaval neljas tuhmis piimklaasi toonis.
GECKO TERATO põhineb samuti teralisel põimtekstuuril. Üldine läbipaistmatu disain omandab kergelt teralise tekstuuri välimuse. Täiendavad avad loovad suurema läbipaistvuse. Neli tuhmi värvitooni rõhutavad õrna valguse ja varju mängu.

GECKO DIPLO kujutab üksteisega ristuvate ebaregulaarsete joonte võrgustikku. See viies maalähedases ja metalses värvitoonis disain jätab kaasaegse mulje. Sama silmapaistev on ka GECKO CRYPTA ORBIT. Selle toote käsitsi tõmmatud ebaregulaarsed sigrimigri-jooned jätavad võluva ja graafilise mulje. Kogu disain on saadaval kuues värvitoonis, nende hulgas neutraalne beež ja intensiivne oranžikas toon.

Täiendades selliselt juba olemasolevat üle maailma revolutsioonilist uut tekstiili privaatsuse, päikesekaitse ja stiilse sisekujunduse omadustega, näitab Création Baumann taas üles oma tohutut tekstiilialast kogemust. "Gecko’l on suur potentsiaal," ütleb René Hofmann.

Gecko kataloogiga saab tutvuda Sunoreki Mustamäe salongis, kus teid abistavad disainerid Maila Krasmus, Kairi Beilmann, Pille-Riin Dolenko, Maarja Selli ja Kristi Kask (Mustamäe tee 5, 6587893).


SUNOREK
sunorek@sunorek.ee
www.sunorek.ee

Sisestatud: 12.06.2009

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Skandinaavialikult helge kodusoojus Tank Indoorist

Skandinaavialikult helge kodusoojus Tank Indoorist

Skandinaavia disaini kandev idee on muuta argielu esteetilisemaks tänu visuaalselt nauditavale tarbekunstile, mis peab olema igapäevaselt kasutatav ning see ei ole mitte ainult jõuka eliidi privileeg, vaid on kättesaadav ka tavatarbijale. Selles disainivoolus on selgelt äratuntav funktsionalismi võidukäik – igal mööblitükil ja sisustuselemendil on hoolikalt planeeritud tervikus täita oma roll ning oluline osa funktsionaalsusest on materjalide ja toodete kvaliteet ning vastupidavus.

vaata kõiki