Artiklid ja uudised

Mäng on väikese inimese töö

Mõlema lapse, Monte ja Villumi ema Jane Creutzberg töötab Taanis dekoraatorina, kelle erialaks on just lastetubade sisustamine. Kui vajad profi nõuannet, on ta heameelega nõus aitama! Saada talle e-kiri missjane@get2net.dk , suhtluskeeleks inglise keel.

Monte, 6 aastat

Ka väikesesse tuppa mahub palju lõbusaid mänge, kui jagad toa erinevateks mänguplatsideks. Kuuese Monte tuba on vaid 8 m2, kuid siia mahuvad teetuba, köök, mõnulemisnurk,riietusruum ja töölaud. Kõik on planeeritud väga ratsionaalselt.
Selleks, et saada juurde põrandapinda, tõsteti voodi üles lae alla ja kinnitati tugevalt seina külge. Kogu voodialune pind jäi mängutoaks, kus leidsid koha laud koos tooliga, kööginurk ja mõnus põrandamadrats. Voodi alumise serva külge kinnitati traadile õhukesest kangast kardin – siin toimuvad igapäevased koduteatri- ja kontserdietendused! Et varjata lauaalustel riiulitel valitsevat segadust, õmbles ema ka sinna samasugusest kangast kardinad, nimetades neid „kohusetunde kattelooriks“.
Montele meeldivad ka muud värvid peale heleroosa, seepärast valiti lauatagusele seinale tore kollaste puudega tapeet. Et lapsed aga tahavad sageli vaheldust (sest maailma avastamine on ju nii põnev), ei liimitud tapeeti otse seinale, vaid eemaldatavale vineertahvlile. Nii on ka palju praktilisem, sest korduv tapeetimine ei riku seina ära.













Villum, kolm ja pool

Väike Villum on üks tõeline marakratt: hüppab ja kargab, põrkab ja keksib, ronib ja kiigub, liikudes samasuguse kiirusega kui tulesäde. Selge see, et tema veel küll üleval lae all voodis magada ei saa, sest vähkremine jätkub magadeski.
Aga sellest hoolimata kruviti temagi voodi üles lae alla – päeval kasutab ta seda ronimispuuna. Voodiks on paks, aga kaalult kerge madrats, mis päeval seisab üleval sängil, õhtul aga tõstetakse alla põrandale. Nii on terve tuba päeval mängumaa päralt.
Muu mööbel on kombineeritud põhiliselt kirbuturult leitud vanadest õllekastidest, mida kasutati kahte moodi. Suurematele kruviti alla rauapoest ostetud rattad ja need lükati seinale kinnitatud lauaplaadi alla. Väiksemad aga kinnitati kruvidega lihtsalt seinale – neist said toredad riiulid! Värvimaailm on „poisilik“ – üks sein värviti murtud halliks, sellega aga sobivad hästi tumedamad ja jõulisemad, kuid kindlasti erksad toonid. Ei mingit nukrutsemist, hüüab Villum!

Veelgi enam häid ideid lastetubadesse leiad Kodu&Aed septembrinumbrist!














Kodu-aed.ee
Tekst: Shanti Broeng
Stilist: Hanne Vind
Fotod: Lisbeth Hjort
http://www.kodu-aed.ee/est/kodu/?newsID=6810

Sisestatud: 09.09.2009

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki