Artiklid ja uudised

Selguvad kauneimad kodud!


Täna kl 14 annab Evelin Ilves Tallinna raekojas üle auhinnad Eesti kaunimate kodude eest.
Kauni Kodu konkursil osales kodusid ja aedu kõigist Eesti maakondadest.

13. järjekorranumbrit kandev konkurss näitas, et eestlased kohanevad uute oludega väga kiiresti.

Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul pole nõnda palju isemeisterdamist konkursil ammu nähtud. “Praegust võiks lausa pesapunumise või pesastumise ajaks nimetada. Kodusid soovitakse mugavamaks-õdusamaks muuta, koduga tegelemiseks leitakse aega ja see pakub naudingut. Eks see, kui kodu on oma käe järgi sätitud, annab ju ka tagala- või turvatunde,” nentis Pajula.
Kodusid muudetakse säästlikult – maalitakse uhke voodiots seinale, meisterdatakse kaubaalusest diivanilaud, õmmeldakse odavmüügi kangastest kaunid kardinad ja diivanikatted. “Varem mindi sagedamini lihtsamat teed – osteti poest. Nüüd taasleitakse endas kunagi omandatud käsitööoskused või õpitakse juurde. Hästi palju tehakse ise valgusteid, sest ihaldusväärsed kipuvad poes kallivõitu olema. Nii on laes heegeldatud või paberist volditud lambikuplid või lihtsalt huvitavalt seotud peotäis pirne.”


Žürii esinaise, sisearhitekt Kaisa Raidmetsa sõnul olid võistlevad kodud väga isikupärased ja eriilmelised – tundub, et ei järgita enam ainiti moesolevat, vaid igaüks on leidnud oma. “Eriti eredalt jäid meelde kodud, kus sama käekirja suudeti hoida läbi kõigi ruumide. Seekord oli tõesti tuntav rõõm isetegemisest, tihti olid just kokkuhoidlikkusest saanud alguse kõige põnevamad ideed.”


Konkursi peapreemia on 50 000 krooni,
auhinnafoond kokku üle 200 000 krooni.


Kus neid kodusid näha saab?

Veebruari Kodukirjas on pikem lugu võidukodust. Ka teistest auhinnatud kodudest saab lugeda järgneva aasta jooksul Kodukirjast.

Preemiad ja tänukirjad annab üle konkursi patroon Evelin Ilves, kes osales lisaks kodude külastamisele aktiivselt ka žürii töös.

Kauni Kodu konkurssi korraldavad Kodukiri, Pindi Kinnisvara ja SEB.




Sisestatud: 15.01.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki