Artiklid ja uudised

Säästa raha – vali õige aknakate Sunorekist

Iga aastaga tõusvad energiahinnad sunnivad meid kõiki aina enam pöörama tähelepanu energiasäästule. Tänasel päeval valitsevas majandussituatsioonis loeme raha veelgi rohkem. Kuidas energiahinna tõusuga toime tulla? Väljas on küll krõbe pakane, aga kas me peame ilma soojaks kütma?

Üks väga oluline energia säästmise võimalus on õigete aknakatete kasutamine. Tunnetame ju kõik nii kodus kui kontoris, et aknapinnad “õhkavad” külma. Arhitektuuri trendis valitsevad endiselt maaast laeni ulatuvad klaaspinnad. Vähesed teavad aga seda, et võrreldes hoonete seinapinnaga väljub

köetavast ruumist läbi akna pinnaühiku 5-15 korda enam soojust. Homsele mõeldes tasub aknakatetesse investeerida . Mõõtmistulemustega on tõestatud , et õigesti valitud ja asjatundlikult paigaldatud aknakatted hakkavad kütte- ja jahutuskulude säästu arvelt teile “tagasi tooma” hiljemalt 1,5-5 aasta pärast. Hästi hooldatud aknakatete eluiga on aga 5-20 aastat.

Aknakatteid kasutatakse väga mitmetel eesmärkidel. Aknakatted aitavad kodu kaitsta võõraste pilkude eest, võimaldavad reguleerida ruumi sissetungivat valgust ning pakuvad kaitset liigse soojuse või UV-kiirguse eest. Lubamatault vähe mõeldakse sealjuures aga ökonoomikale. Südatalvel

räästas rippuvad jääpurikad näitavad meie liigset “rikkust” – meil on piisavalt vara looduse poolt meie katustele saadetud lume sulatamiseks,põhjuseks on läbi halvasti isoleeritud katuste ja katuslagede väljuv ahjusoojus. Tegelikkuses väljub köetud ruumist meie kliimavööndis veelgi enam soojust läbi järjest suuremaid mõõtmeid võtvate klaaspindade, kuid sellel soojuskaol puudub meile silmaga nähtav indikaator.

Tänapäevane aknakate on sobivaim siis, kui see aitab luua töö- või eluruumides mugavad tingimused ning loob võimalused säästa energiale kuluvat raha nii suvel kui talvel. On mõttetu lasta

suvisel päikesekiirgusel läbi klaasseinte kuumutada meie siseruume, kui me peame normaalsete töö- või elutingimuste saavutamiseks neid konditsioneeriga jahutama. Sama mõttetu on jätta talvel kontori või kodu suured klaaspinnad väljaspool tööaega või uneajaks avatuks väljuvale soojusele. Ühekordne investeering aknakatetesse on tunduvalt ratsionaalsem pidevatest kulutustest kütmisele või jahutamisele.

Meie uuelt kodulehelt leiate tabeli, kuhu on koondatud valik AS Sunorek poolt valmistatavatest kütte- ja jahutuskulude säästu pakkuvatest aknakatetest. Lisaks pakume teile välja valiku ruloo

kangaid, mis on testinud ühe Sunoreki hankija Louvolite National Physical Laboratory poolt. Uuringu tulemusena jagati ruloo kangad kolme energiaklassi. Võrreldes tavaruloo kangastega aitavad nt 1. gruppi kuuluvad materjalid teil säästa energiakulude arvelt KUNI 15%.


Külasta meie uut kodulehte www.sunorek.ee

Sisestatud: 25.02.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Skandinaavialikult helge kodusoojus Tank Indoorist

Skandinaavialikult helge kodusoojus Tank Indoorist

Skandinaavia disaini kandev idee on muuta argielu esteetilisemaks tänu visuaalselt nauditavale tarbekunstile, mis peab olema igapäevaselt kasutatav ning see ei ole mitte ainult jõuka eliidi privileeg, vaid on kättesaadav ka tavatarbijale. Selles disainivoolus on selgelt äratuntav funktsionalismi võidukäik – igal mööblitükil ja sisustuselemendil on hoolikalt planeeritud tervikus täita oma roll ning oluline osa funktsionaalsusest on materjalide ja toodete kvaliteet ning vastupidavus.

vaata kõiki