Artiklid ja uudised

Rahvas valib kauneima kodu

Ajakiri Kodukiri jätkab kodukonkursi korraldamist Aasta Kodu kaubamärgi all. Uudisena saab oma lemmikkodu valida ka rahvas.

Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul muudeti nime soovist eristuda. “Oleme kodukonkurssi korraldamas juba 14. aastat, seni tegime seda Kauni Kodu nime all. Sarnase nimega konkursse on aga teisigi. Uueks nimeks valisime Aasta Kodu – selge ja lihtne ning sobib hästi heategevuslikule üritusele, mille patrooniks ja žüriiliikmeks on proua Evelin Ilves.”

Esmakordselt saab oma lemmikkodu valida ka rahvas “Eestis on tugev kodukaunistamise traditsioon ja huvi, nüüd on inimestel võimalus oma sõna kauneimate valimisel sekka öelda. Näis, kuidas žürii ja rahva maitse kokku kõlavad.”
Rahvapreemia valikuks pannakse igast finaali jõudnud kodust anonüümsena üles üks foto konkursi koduküljele www.kodukiri.ee/aastakodu. “Mingit pingerida me ei tee, lõpuüritusel avalikustame vaid rahva lemmiku,” ütles Malle Pajula.

Aasta Kodu on suurima peaauhinnaga kodukonkurss. Peaauhinna, 50 000 krooni ja 10 000 kroonise rahvapreemia paneb välja K-rauta. Auhinnatud saavad ka parim värvi-, valgus- ja sisustuslahendus, lapsesõbralik kodu, hea tundega kodu, kauneim köök ja vannituba ning hästi tekstiile kasutanud kodu. Aasta kauneima aia preemiaks on huvireis Inglismaale. Lisaks saavad 10 kaunimat aeda hinnalise kingituse.
Konkurs algab 1. juunil.
Auhinnasaajad avalikustatakse jaanuaris Tallinna raekojas toimuval pidulikul lõpuüritusel.
Toetajate seas on ka Caparol, Seesam, Disain Digesto, Arens, Hektor Light, Ifö, Fiskars ja Astellaria.

Kodukiri on AS Ajakirjade Kirjastuse väljaanne. AS Ajakirjade Kirjastus on Eesti ajakirjade kirjastamise turuliider, andes välja 24 ajakirja, mille lugejate koguarv on üle 1 miljoni. Kirjastuse väljaannete hulka kuuluvad Anne & Stiil, Kroonika, Eesti Naine, Naised, Nädal, Teleleht, Kodukiri, Tervis Pluss, Oma Maitse, Pere ja Kodu, Ristik, Jana, Tvojo Tv jt. Peale ajakirjade kirjastatakse ka kliendiajakirju ja raamatuid, tuntuim on kokaraamatute sari “100 rooga”. Lisaks on Ajakirjade Kirjastusel kuus internetiportaali: NaisteMaailm.ee, Toidutare.ee, Kroonika.ee, Telekas.ee, Ajakirjad24.ee ja Raamat 24.ee. Ajakirjade Kirjastuse omanikud on võrdselt Eesti Meedia ja Ekspress Grupp. Ajakirjade Kirjastuse juhatuse esimees on Mart Luik.

Sisestatud: 27.05.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki