Artiklid ja uudised

SISEKUJUNDAJA KIRJUTAB: Loo oma kodus uut energiat andev ja tervendav atmosfäär

„Ruum, valgus ja kord - neid vajavad inimesed just niisama palju, kui leiba või magamisaset“. Le Corbusier

Elame ajajärgul, kus meid ümbritsev tekitab pingeid ning paljude inimeste nähtamatuks kaaslaseks on stress, mis oskab võtta meilt uskumatult suure osa energiast nii salaja, et me seda üldse ei märkagi. Stressi allikaid on palju ning üheks neist võib olla ka meie kodu, mis peegeldab tõepäraselt kõike, mis toimub meie hinges ja elus. Korras ja mugav helge kodu annab tõendust, et ka meie elu kulgeb mugavalt ja energiaküllaselt ning vastupidi- energiavaeguse, tahtetuse või hingesegadusega kaasnevad korrastamata ja tarbetute esemetega ülekuhjatud ruumid.

Millised on tarbetud asjad? Need, mis on juba kaua seisnud kasutamata; ei oma emotsionaalset väärtust; millele pole tegelikult õiget kohta; aastaid poolikuna seisnud töö; vägisi interjööri pressitud mööbliese; pragunenud nõu; kingitus, mis juba saades oli vastumeelne. Tarbetud esemed tekitavad masendust, süütunnet või nukrust. Küsige endalt, kas teid ümbritsevad esemed tõepoolest toetavad teie meeleolu ja on vastavad teie praegusele elustiilile. Ahistavalt võib mõjuda ka ruum, kus on palju mööblit, piltidega kaetud seinad ja suur hulk iluasju riiulitel.

Algamas on suvepuhkuste aeg ning vihmased ilmad on selleks just loodud, et oma kodu värske ning juba puhanud pilguga üle vaadata. Alustage koristamisega tasa ja targu. Võtke esialgu ette üks sahtel, seejärel kogu kapp ning saades sellest energiat korrastage kõik ruumid.

- Kaaluge iga eseme puhul, kas ta on teile vajalik või siis vähemalt armas.
- Vaadake üle oma garderoob, kas te vajate kõiki neid riideid, millised emotsioonid vallanduvad mõnda pluusi või kleiti nähes: selliselt saame vabaneda ebameeldivatest mälestust ning vastupidi jätta alles mõni lemmikese, mida kandsime meeldejääval päeval või sündmusel.
- Jagage süümepiinadeta laiali kõik vastumeelsed kingitused, mõnele teisele võivad need sobida ja rõõmu valmistada.
- Ei ole vaja, et kõik teie asjad oleksid tingimata nähtaval, paigutades need karpidesse, saab vaatepilt rahulikum ja harmoonilisem.
- Ilmutage leidlikkust esemete ärapaigutamiseks, ostke teile meelepäraseid karpe, korve või
meisterdage neid ise kasutades oma fantaasiat.
- Andke ära või visake minema esemed, mille asemele juba ammu olete soovinud midagi uut
soetada, siis on tõenäosus soovitava saamiseks palju suurem.
- Jätke alles ja ümbritsege ennast asjadega, mida te tõepoolest armastate ja millel on teie jaoks väärtus.
- Kaasake üritusse kogu perekond, see lisab ühtekuuluvustunnet ning rõõm ja rahuldustunne ühise
ettevõtmise õnnestumisest on palju suurem.

Teie kodu on suure maailma väike osa, kus igaüks saab võtta eluohjad enda kätte. Kui olete valmis
saanud suurpuhastusega ning uus ja värske energia on täitnud teie kodu, siis võivad ilmuda ka uued ja värsked võimalused teie ellu.















Ilusat suve soovides,
Heldi Rebane

Sisestatud: 08.06.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki