Artiklid ja uudised

Kodukiri kutsub osalema kodukonkursil Aasta Kodu 2010


Kodukiri valib kauneid kodusid juba 14. aastat. Sel aastal on traditsiooniline kodukonkurss teinud läbi värskenduskuuri.


Aasta Kodu – nii kõlab meie värskenenud kodukonkursi nimi. Nii nagu valitakse aasta ema, aasta põllumeest, keskkonnavallas koguni aasta sipelgat... Uus nimi on selge ja lihtne, kohane heategevuslikule üritusele, mille patrooniks ja žürii liikmeks on Evelin Ilves.

Täpselt nii nagu kodu värskendamisega – et hakkad üht tuba tegema ja pärast muutub natuke uuemaks kogu kodu –, juhtus ka meie konkursiga. Saime indu teistekski muutusteks. Lisaks suurimale kodukonkursil antavale peapreemiale, 50 000 krooni, pakkus meie uus peatoetaja K-Rauta välja idee ka rahvast rohkem otsustamisele kaasata. On ju eestlased traditsiooniliselt suured kodukaunistamise huvilised. Sündis rahvapreemia, mille valimiseks paneme hilissügisel koduküljele www.kodukiri.ee/aastakodu anonüümselt üles huvitavamad vaated finaali jõudnud kodudest. Mingit pingerida me ei tee, avalikustame vaid hindajatele kõige südamelähedasemaks saanu. Kallid lugejad, otsustamine pole enam ainult žürii privileeg…

Ka auhindu on rohkem kui kunagi varem - 21! Nüüdsest saame välja anda huvitavama lahenduse preemiat – varasema põhjal on mul tunne, et just selles kategoorias on tihedaim konkurents. Ka lugejate seas on ju konkursikodude ülevaade juba aastaid eriti hinnatud just nutikate ja julgustavate ideede pärast. Ideede pärast, mille teostus maksab vahel vaid naelte hinna, kui sedagi.

Oleme eriti rõõmsad, et tagasi on ka lapsesõbralikuma kodu preemia. Ühed soojemad elamused on just külaskäikudest sellistesse kodudesse, kus pererahvas on püüdnud kodu lastele vahvaks muuta. Sama on kinnitanud ka meie patroonideks olnud presidendiprouad.

Uued on ka preemiad kauneima köögi ja vannitoa ning parima valguslahenduse eest.

Aiakonkursi tähtaeg oli 1. augustil. Kauneima aia peavõit on eriti tore – aiareis Inglismaale. Hinnalise preemia saavad kõik 10 aiafinaali jõudnut.

Raamatu aga saavad kingituseks kõik Aasta Kodu konkursil osalejad.

Kodukiri ootab pilte teie kaunitest kodudest 1. novembriks ning aedadest juba 1. augustiks!

Lisainfot loe siit

Autor: Malle Pajula
Foto: Priit Grepp
Fotol: Eelmise aasta võidukodu - perekond Heinmaa kodu Jõelähtmes.

http://naistemaailm.ee/artiklid/34036/aasta_kodu.html?art_magaz=3

Sisestatud: 10.08.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki