Artiklid ja uudised

Isemoodi vannituba

Vannitoad muutuvad üha hubasemaks ja kodusemaks, vannitoaomanikud aga järjest julgemaks ja nõudlikumaks. Nii kohtab ka pesuruumides aina põnevamaid materjale.

Vannituba on päris kindlasti tähtis koht. On see ju esimene ruum, kuhu me magamistoast suundume.
Eestist kaugemal piiri taga polegi nii haruldane, et ka vannitoas võib näha tapeeti, puitlaudist või teisi esmapilgul ootamatuid materjale. Nii soovis ka selle kodu omanik loobuda tavapärasest kahhelkivist ning kasutada pigem naturaalseid materjale. Samuti ei soovinud ta vannituppa mööblit, vaid tahtis vajalikud asjad pigem seinaniššidesse mahutada.
Kuna ruum ise oli väga väike, lasin seina paksemaks teha. See võimaldas sinna nišš-riiuleid teha. Sama on tehtud dušiseinaga – sealgi on panipaikadeks sobivad nišid koos väikese valgussilmaga.
Vannitoa seina viimistluseks on lihvitud ja vahatatud stukk-krohv. Kõige märjem osa – dušinurk – on kaetud looduskiviga, mis toob ruumi veidi vaheldust ja põnevust.
Traditsioonilist kahlit pole ka põrandal – jala all on hoopis märga ruumi sobiv tiikpuust laevatekk. Puit on ka pea kohal – lage katab laudis.
Senisest enam julgeksin Eesti vannitubadesse soovitada ka tapeeti. Miks mitte koos puidu või kiviga. Muidugi peaks sel juhul jälgima, et otseselt veega kokku puutuvad pinnad oleks kaetud veekindla materjaliga.

Kui soovid vaheldust

Peale traditsioonilise kahhelkivi sobivad vannituppa veel:
o tiikpuu
o tadelakt
o lihvitud ja vahatatud stukk- e kipskrohv (stucco)
o naturaalsed kivid
o puitlaudis
o tapeet (vinüül) jne

Tekst: Kristiina Eljand, sisekujundaja
Fotod: Priit Grepp

Sisestatud: 17.08.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki