Artiklid ja uudised

SISEKUJUNDAJA KIRJUTAB: Kodu kujundamine on looming


Kujundamise alustades võime olla teadlikud moest, trendidest ja stiilidest, uurida mitmesuguseid käsiraamatuid, kuid me võime ka usaldada oma meeli ja sisetunnet kirjutab sisekujundaja Heldi Rebane.

Me saame valida, kas kasutada uues kodus oma vana kodu meeleolusid uuendatud võtmes või luua uus meeleolu uusi trende järgides. Kindlasti leidub aga igas kodus armsaid asju, millel on oma lugu jutustada. See võib olla mõni maal, vanaema kummut või hoopis antiikne kell. Kolides ärge jätke neid maha. Kui mõni asi on tõeliselt hea, on ta seda kaua.


Vana moööbli juures ongi tähtis just emotsioon, sest on hea tunnetada, et mööblitükil on oma elu ja olemine. Uueskodus, uuel taustal, õiges paigutuses on vanast kodust kaasa toodu just see positiivne emotsioon, mis annab ruumile juurde vaäätust, on midagi omast ja tuttavat ning aitab kaasa kodutunde saavutamisel. Parajates kogustes vana ja uut mõjub loomulikult ning selline stiilide segunemine annab modernse sisustusega kodusse juurde isikupära.

Kui te aga sisustate oma esimest kodu või kui te soovite lihtsalt värskendada oma kaasaegset interjööri mõne antiikmööbli detailiga, võite inspiratsiooni ammutamiseks seada sammud antiikmööbli ja vanavara müügipaikadesse. Seal leidub nii mööblit kui ka põnevaid aksessuaare.


Mõned vihjed, mis aitavad valiku tegemisele kaasa:

•lihtsam on sobitada väiksemaid aksessuaare, mis lisavad kodule lihtsalt ühe põneva aktsendi - suured peeglid sobivad ka siis, kui muid vanaaegse hõnguga elemente teie kodus ei ole
•huvitav üksik auväärne tool võib tuua elevust nii esikusse kui vannituppa
•miks mitte anda uus elu ühele vanale klaverile - suuremad mööbliesemed, nagu kapid, kummutid ja voodid mõjutavad kogu interjööri
•jälgida tuleks ka seda, et ükski element ei jääks teiste keskel liiga üksikuks ega võõraks, alati saab aga aksessuaaridega mängides kujundust tasakaalustada.
Tähtis on usaldada ennast ning valida oma koju värvid, materjalid ja esemed, mis tekitavad meis positiivseid emotsioone , sest sellisel viisil loodud kodu peegeldab elaniku isikupära, on ajatu, harmooniline ning pakub turvalisust ja lõõgastust.

sisekujundaja Heldi Rebane

Sisestatud: 15.09.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

SISEKUJUNDAJA KIRJUTAB: Loo oma kodus uut energiat andev ja tervendav atmosfäär

SISEKUJUNDAJA KIRJUTAB: Loo oma kodus uut energiat andev ja tervendav atmosfäär

Elame ajajärgul, kus meid ümbritsev tekitab pingeid ning paljude inimeste nähtamatuks kaaslaseks on stress, mis oskab võtta meilt uskumatult suure osa energiast nii salaja, et me seda üldse ei märkagi. Stressi allikaid on palju ning üheks neist võib olla ka meie kodu, mis peegeldab tõepäraselt kõike, mis toimub meie hinges ja elus. Korras ja mugav helge kodu annab tõendust, et ka meie elu kulgeb mugavalt ja energiaküllaselt ning vastupidi- energiavaeguse, tahtetuse või hingesegadusega kaasnevad korrastamata ja tarbetute esemetega ülekuhjatud ruumid.

vaata kõiki