Artiklid ja uudised

Sunorek osales Habitare messil

Septembri alguses toimus Soome suurim ja esinduslikem mööbli, disaini ja sisekujunduse mess. Sunorek osales seal teist korda. Kui eelmise aasta eesmärk oli saada Soome turult edasimüüjaid, siis tänavusteesmärki oli palju keerulisem saavutada.

Messil osalemise edu sõltub paljuski ettevalmistusest ja sõnumist, mida soovitakse oma presentatsiooniga edasi anda. Sunoreki siht oli kuvada enda pakutavat täislahendust, mistõttu ettevõte esines messil hotellituba kujutava boksiga.














Eesmärgiks oli kuvada Sunoreki poolt pakutavat täislahendust, mistõttu esines ettevõte messil hotellituba kujutava messiboksiga. Nüüd, kus Sunoreki alla kuulub ka eritellitavat puitmööblit valmistav tehas, on tootevalikus aknakatted (tekstiil- ja tehnilised kardinad), garderoobisüsteemid, liuguksed, vaheseinad, puitmööbel, siseuksed, tapeedid ja vaibad, lisaks koostööpartner Borgi pakutav pehme mööbel. Seega on esindatud enamik sellest, mida sisekujunduses tarvis läheb.

Kõik nimetatud tooted paigutati tervik-hotellitoa lahenduseks sisekujundaja Kristiina Tuulbergi abiga. Lahendus tuli välja huvitav ning pilkupüüdev. Tumedad toonid koos tekstuuride mänguga panid paljud jalutajad seisatama ja toodetega lähemalt tutvuma.

Kogu pehme mööbel on koostööpartneri Borg toodang, mööblikangad aga Sunoreki valikust.

Põranda puhul tehti koostööd ettevõttega E-sisustus, kes vahendab väga korralikke puitpõrandaid. Voodi madrats on pärit ettevõttest Dreamland, kellega Sunorek kavatseb tulevikus tihedalt koostööd teha.

Lampide Mr. Note autor on Tarmo Luisk ja need pakkusid enim huvi just nooremale põlvkonnale.


Kõiki eelmainitud ettevõtteid ühendab ühine müügistrateegia – pakkuda MTM (made-to-measure) tooteid, mis muidugi on sisekujundaja looming ja pakub kõrgeimat kvaliteeti, laia materjalivalikut ning tehnotuge. Seetõttu otsustati hotellitoaideed ilmestada kollaažidega (valminud Jaanika Sokmani ning Kristel Jakobsoni koostöös), kandmaks sõnumit, et oleme sisekujundajate jaoks töövahendid.

Oktoobri algusest on kogu messiboks üleval Sunoreki uues salongis Tartus, Sõbra 54. Nii et keda huvitab, kuidas Eesti ettevõtted täislahenduse pakkumisega Helsingis hakkama said, astugu sinna sisse!

Heleri Sander
Habitare messi projekti kunstiline juht

Sisestatud: 14.10.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Skandinaavialikult helge kodusoojus Tank Indoorist

Skandinaavialikult helge kodusoojus Tank Indoorist

Skandinaavia disaini kandev idee on muuta argielu esteetilisemaks tänu visuaalselt nauditavale tarbekunstile, mis peab olema igapäevaselt kasutatav ning see ei ole mitte ainult jõuka eliidi privileeg, vaid on kättesaadav ka tavatarbijale. Selles disainivoolus on selgelt äratuntav funktsionalismi võidukäik – igal mööblitükil ja sisustuselemendil on hoolikalt planeeritud tervikus täita oma roll ning oluline osa funktsionaalsusest on materjalide ja toodete kvaliteet ning vastupidavus.

vaata kõiki