Artiklid ja uudised

Kuidas sisustada garderoobi

Ka garderoob peaks olema ergonoomiline – kõik riided ja muu vajalik olgu paigutatud korralikus järjestuses, mugavalt käeulatusse.
Ennekõike tuleb garderoobi planeerimisel arvestada ruumi mõõtude ja otstarbega. Tihtilugu jäetakse kasutamata näiteks trepialune ruum, kuhu samuti on võimalik ehitada praktiline panipaik.
Võimalik on valida kindlalt paiknev garderoobisisu või siis selline, mida saab vajadust mööda ümber paigutada. Põrandal seisev korvsüsteem on lihtne ja hõlpsasti muudetav. Seinale kinnitatud korv- ja riiulisüsteem aga jätab põranda vabaks, nii on ka koristada kergem. Riiulite vahesid on väga lihtne muuta – piisab vaid kandurite ümbertõstmisest.
Igal juhul tuleks garderoobi planeerimisel pidada silmas, et kogu ruum oleks maast laeni ära kasutatud.
Kõrgemale paigaldage harvem kasutatavad esemed, igapäevaesemed võiks paikneda 0,5–1,7 m kõrgusel. Lühemate riiete (meeste päevasärgid, seelikud, pintsakud) riputamiseks saab planeerida kaks meetrise vahega kohakuti asetsevat riidepuutoru. Pikematele rõivastele (mantlid, kleidid) tuleks riidepuutoru panna 1,7 m kõrgusele.
Jalatsite hoiustamiseks on praktilised läbipaistvad kingakarbid, mis hoiavad tolmu eemal ja õige kingapaari saab ruttu üles leida.

Margit Hansmer
K-rauta disainer
Foto: Priit Grepp


Edasi loe juba oktoobrikuu Kodukirjast...

Sisestatud: 19.10.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki