Artiklid ja uudised

Kaasaegne linnaköök - Klaas, teras ja kõrgläige

Selline köök sobiks väga hästi ka mis tahes suurlinna. Praktiline, kompaktne, alati kiirustava noore linlase köök.

Priit Tääkre planeeritud ja ehitatud köök asub Tallinna kesklinna piiril uuselamus. Priit ei tahtnud tüüpilist kööki. Samas pidi toidutegemisnurk olema läbini praktiline. Ning kuna köök on avatud ning asub väikekorteri elutoa ühes nurgas, ei tohtinud see olla ka ülearu massiivne.


Et kööki põnevamaks muuta, soovis ta mööbli juures kasutada erinevaid materjale. Nii jõudsidki Priidu mõtted roostevaba terase ja kõrgläikelise viimistlusega melamiini juurde. Köögi alumine vöönd on tellitud kahest firmast, muuhulgas on siin kasutatud ka profiköökidele iseloomulikke vastupidavaid terasdetaile. Köögi ülemine vöönd on õhuline ning lahendatud peamiselt Ikeast pärit metallriiulite ja konteineritega.

FOTOD:


Omaette rosin selles köögis on põnev siseaken vannitoa ja köögi vahel. Aken koosneb ava sügavusega ühelaiustest klaaslehtedest, mis on üksteise vastu liimitud. Tulemuseks on klaasaken, mis laseb küll läbi põnevalt murduvat valgust, kuid näiteks vannitoas olijat teiselt poolt näha ei ole. Köögile on selline klaasaken ehteks, iseäranis siis, kui vannitoas lambid põlevad. Vannituppa toob see aga õdusat päevavalgust.


Tekst: Eva Toome
Fotod: Priit Grepp, Ain Kuuseok
Allikas: Kodukiri, märts 2011


Sisestatud: 03.03.2011

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki