Artiklid ja uudised

Soojustamine polüuretaan pritsvahuga ( PUR )

Polüuretaan pritsvahuga soojustamise süsteem on Euroopas uusim soojustamise ja müratakistuse tehnoloogia, mis avab arhitektidele, projekteerijatele, ehitajatele ning hoonete omanikele piiramatud võimalused.

Vahtpolüuretaanid kuuluvad igapäevaelus enim levinud ja laialdaselt tarbitavate plastikmaterjalide hulka. Polüuretaanvahud moodustuvad kahe keemilise aine vahelise protsessi käigus . Tehnoloogia on loodud ehitatavate või renoveeritavate elu- ja muude hoonete kompleksseks soojustamiseks.

Vahtpolüuretaanidele omased isoleerivad ja konstruktsioonilised omadused teevad neist ideaalse ehitusliku materjali.

Suletud kärgstruktuuriga kõva vahtpolüuretaani pinnale pihustamine tagab efektiivse kaitse tuule eest ja märgatavalt parema isolatsiooni nii uutele kui ka olemasolevatele, seintele, katustele, põrandatele ja fassaadidele.

Vahtpolüuretaane võib pihustada nii sise- kui ka välisseintele, nii vertikaalsetele kui ka horisontaalsetele pindadele.

Eriseadme abil soojustatavale pinnale pritsitav vahtpolüuretaan paisub 3-10 sek jooksul kuni 120 korda ja moodustab sooja, elastse ja tiheda pooljäiga vahukihi – see “TIHENDAB” automaatselt sellised tuulised piirkonnad nagu põrandaliistude, aknalaudade, akende, elektrijuhtmete, torude läbiviikude ümbruse jne, nakkudes kõikide ehitusmaterjalidega. Samuti minimeerib see kontrollimata õhulekkeid ehitise väliskonstruktsioonis, vähendades sellega energiakadusid.

Polüuretaanvaht on ka keskkonnasõbralik, sisaldades taastuvaid põllumajandusressursse on lõhnatu ja täiesti mittetoksiline.

Eelised

* Kohandatav unikaalselt kavandatud tarinditele ja raskesti isoleeritavatele projektidele.
* Keskkonnasõbralik, sisaldab taastuvaid põllumajandusressursse ja selles ei ole kasutatud kahjulikke osoonikihti kahjustavaid kemikaale
* Loob täielikult nakkuva ja monoliitse kihi, veatu isolatsioon
* Kohandub ebatavaliste kujude ja konfiguratsioonidega.
* Täidab suured tühimikud, õõnsused, põrandad ja laed.
* Võib kanda katuslagede alumisele poolele, moodustamaks tingimustele vastavaid pööningupiirkondi.
* Polüuretaan pritsvaht on suure jõudlusega elamute soojusisolatsioon võib säästa majaomanikele raha, muutes nende kodud tervislikumaks ja mugavamaks.
* Isoleerib seinakonstruktsiooni lõhed ja läbiviigud, takistades soojuskadusid.
* Parandab siseõhu kvaliteeti, hoides tolmu ja saasteained väljas.
* Vähendab teie energiatarbimist
* Pakub püsivat ruumitemperatuuri – puudub tuuletõmbus.
* Vähendab välismüra, luues veatu isolatsioonibarjääri.
* Ei vaju kunagi alla, tõmbu kokku, kahane või triivi kõrvale ja säilitab garanteeritult oma isolatsiooniefektiivsuse maja eluea pikendamiseks.
* Spetsiaalse koostisega antimikroobsete koostisainetega, takistamaks hallituse, seente ja bakterite kasvu.
* Paigaldamine koolitatud ja suurte kogemustega töövõtjate poolt


PUR on suhteliselt uus toode elamuisolatsiooni turul paljude täiendavate eelistega standardse mineraalvillisolatsiooni ees. Pritsitava vahtpolüuretaani suurimad eelised seisnevad selle soojustakistuses ja madalas õhulekkes (ei vaja lisaks tuuletõket). Mineraalvillisolatsiooni kasutatavate seinte soojustakistus võib märkimisväärselt väheneda võrreldes laboratoorselt mõõdetud õhulekke tõttu läbi seinte, selle tulemusena võib paljude seinte isoleeriv väärtus olla kuni poole võrra väiksem kui nad peaksid olema. Polüuretaanvahuga kaetud seina soojustakistus EI vähene, kuna PUR pritsvaht minimeerib õhulekke.

OÜ Therm pakub kahte täiesti erinavt tüüpi Polüuretaan pritsvahtu avatud pooridega PURja suletud pooridega PUR.

Tasub teada, et est. polüuretaan, ingl. polyurethane lüh. PUR, PU ja mitte segamini ajada polüstüreen, ingl. Polystyrene või expandable lüh. PS, EPS

Sisestatud: 01.07.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Polüuretaansoojustusmaterjalid

Polüuretaansoojustusmaterjalid

Toiduained kallinevad, tarbimine langeb, tööstus kuivab kokku, inimeste arv maailmas kasvab. See, mis oli sada aastat stabiilne, hakkab nüüd ajalooks muutuma. Enamus energialiikidest on kallinenud.
On viimane aeg otsustada, mille arvelt hakata kokku hoidma.
Mõjusaim viis selleks on säästa eluruumi kütte pealt. Kas vahetada praegune kütus odavama kütuse vastu või hakata hoopis vähem kütma? Ükskõik millise küttesüsteemi või kütuse peale te säästes panustada sooviksite, tekitab ärevust iga algav kütteperiood. Küttekulude vähendamiseks on oluline soojustada oma kodu korralikult ning lasta seda teha välja õppinud spetsialistidel.

vaata kõiki