Artiklid ja uudised

Põnevad kursused Tallinna Õpetajate Majas

Augustikuu on juba saabunud ja peatselt algab ka september. Tallinna Õpetajate Maja kursuste hooaeg on taas täis häid pakkumisi. Sügishooajal on kavas 24 kursust, milledest paljud kunsti ja kodu teemalised.

29.08 Lillemaal õlivärvidega
Maalikursusel omandatakse esmased teadmised ja oskused klassikalise ja impressionistliku õlimaali tehnikatest. Soovija saab hiljem jätkata maalimist kas iseseisvalt kodus või kogenud juhendaja käe all. Motiivi võib iga osaleja valida vastavalt oma soovile või maalida juhendaja valitud lillekompositsiooni. Osalejad saavad kursuse ajaks oma kasutusse kõik maalimiseks vajaliku – molbert, krunditud aluspapp, pintslid, värvid, jne.


29.08 Angoobidega maalimine savile
Angoob on saviglasuur, mida on võimalik kanda pintsliga maalides toorele esemele. Erinevalt glasuurmaalist jäävad angoobmaalis kunstniku poolt valitud värvid sellisteks, nagu looja on neid algselt esemele kandmiseks valinud. Antud tehnika võimaldab maalida keraamilisele esemele sarnaselt tavalisele maalimisele. Kursuse käigus valmistab igaüks kas ühe suure või mitu väikest angoobidega maalitud keraamilist eset, mis põletatakse kõrgkuumuses ja mille saab iga osaleja loomulikult endale.

11.09 Keraamika töötuba
Keraamika töötuba pakub võimalust valmistada erinevate tehnikatega keraamikateoseid –kas taldriku, tassi, ehtekarbi või mõne muu abstraktse keraamilise vormi Teie enda valikul. Loodud savist vorm glasuuritakse kohapeal või kasutate mõnda muud juhendaja poolt ettenäidatud dekoreerivat katmistehnikat. Keraamika töötoas saate seega katsetada professionaalsete keraamikute juhendamisel erinevaid keraamika tehnikaid ja heita pilk looja igapäevasesse tööprotsessi.


20.09 Fotokursus algajatele
Algajate fotokursusel on juhendajaks profifotograaf – Aivar Pihelgas. Aivaril on lisaks suurepärastele teadmistele fotograafiast ka hea huumorisoon ning asjade "puust ja punaselt" selgeks tegemise oskus. Tema koolitustelt lahkuvad alati õnnelikud kursuslased, kes pikisilmi järgmist koolitust või edasijõudnute kursust ootama jäävad.

02.10 Kodukujundaja ABC algajatele
Elu on lill, kasta ainult. Aga kusagil peab olema see pinnas, kus lill kasvada saab. Kodukeskkond ongi see pinnas. Kui ilus jõuline see lill, mis seal kasvab saab olema ja kui kaua ta õitseb oleneb sellest, kas valitud potis piisab ruumi lillele ja kui hästi oskame selleks pinnast ette valmistada.




08.10 Sisekujundaja ABC algajatele
Esmakordselt hästi kujundatud ruumi sisenedes peaks sind tabama äratundmisrõõm: just niisugune see peabki olema, ükskõik kas seal viibimine ja toimetamine paneb sind imetlusest õhkama või tekitab lihtsalt sooja ja turvalise tunde. Pelgalt vau-efektist ei piisa kui ruumi kasutamine on raskendatud ja väsitav. Veedame ju suurema osa oma elust siseruumides, mille mahu ja piirid määravad ehitise struktuur ja konstruktsioon. Siseruumid loovad tausta meie tegemistele nendes ja mõtestavad hoonete arhitektuurse tähenduse.

15.10 Aiakujundaja ABC algajatele
Kursust juhendab maastikuarhitekt Ülle Grishakov. Kursuse maht on 16 tundi. Teemad: aiakunsti ajalugu, aed läbi aastaaegade, aia erinevad ülesanded, stiili valik, krundi analüüs ja aiakavandamise põhimõtted. Vertikaalplaneerimine: sise- ja välisruumide seosed, sillutised, müürid, terrassid ja piirded jne.

05.11 Klaasikunsti kursus
aatame, milliseid erinevaid tulemusi annab erineva kuju ning suurusega algmaterjali ning sulatustemperatuuride kasutamine. Kursus võiks huvi pakkuda just neile, kes soovivad tundma õppida klaasi kui väga mitmekülgse materjali erinevaid võimalusi. Kursuse käigus valminud erinevates tehnikates klaasist esemed saab iga osaleja kursuse lõpus loomulikult endale.

20.11 Jätkusuutlik kodu
Mugavast ja hubasest kodust on lugu peetud aastasadu. Hoopis olulisem trenditeadlikkusest on oskus luua säästvaid võimalusi arvestades parimatest saadaolevatest materjalidest ja elementidest tervisliku mikrokliima ja helge meeleoluga elukeskkond. Kaasajal vahelduvad sisustuse moetrendid sama kiirest nagu ajalehtede juhtkirjad. Loomulikult on ka stiiliteadlikkus oluline, aga moekohasus hääbub kiiresti ja homsed trendid võivad peegeldada kodust väljapühitud eelmist esmaspäeva.



Kursustele saab registreeruda Tallinna Õpetajate Maja koduleheküljel!

Sisestatud: 15.08.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki