Artiklid ja uudised

Miks infrapunasaun?

Tavalisest saunast erineb infrapunasaun sellepoolest, et suhteliselt madala õhutemperatuuri juures on higistamine intensiivne, sest kudede soojenemine toimub sügavuti, kusjuures keharakkude temperatuur tõuseb optimaalselt 38,5 C. Soojenemine saavutatakse küttekehaga, millest kiirgav soojus on tavalisest kaminasoojusest madalama sagedusega, kuid pikema lainepikkusega. Tegemist on täiesti süütu soojuskiirgusega, kuna radioaktiivne kiirgusfoon puudub. Oluliseks erinevuseks tavasaunast ongi see, et inimest ei soojenda õhk, vaid infrapunakiirgus otseselt. Soojus tungib kudedesse umbes 4 cm sügavusele, mille toimel vabanevad kudedest mitmesugused mürgised ühendid. Näiteks: toksiinid, nikotiin, alkohol, kolesterool ja raskemetallid (plii, tsink, nikkel, elavhõbe, alumiinium, tina).


Infrasaunades kasutavad küttekehad 20% oma energiast õhu soojendamiseks, ülejäänud 80% kulub soojuse sügavatesse nahakihtidesse viimiseks ja hoidmiseks. Infrapunasaunas higistab inimene kolm korda rohkem kui tavalises saunas. Juba 10 minuti pärast hakkab higi voolama Pärast sauna ei soovitata end päris külma veega kasta, sest lihased on üpris tugevalt soojenenud.


Paigaldamine ja lisavõimalused

Infrapunasauna võib paigaldada igasse majja, ka tüüpkorterisse. Ostja saab paneelide komplekti, mis ühendatakse omavahel spetsiaalsete klambrite abil.
Kui omanik tahab paigaldada sauna teise kohta, näiteks korterist suvilasse, siis võetakse paneelid lihtsalt lahti, viiakse uude kohta ja pannakse uuesti paika.
Kui korteriomanik otsustab ehitada endale tavalise elektrikerisega sauna, puutub ta kokku ventilatsiooni- -kanalisatsiooni ja hüdroisolatsiooni probleemiga. Infrapunasauna puhul selliseid probleeme ei teki, sest see saun peaaegu ei mõjuta hoone mikrokliimat ja selle võib paigaldada kas või oma magamistuppa.
Infrapunasaunas võib näiteks lugeda või kasutada elektroonikat (raadio, CD, DVD jm.), mis tavalises niiskes ja kuumas leiliruumis on võimatu.


Saunade positiivsed omadused tervisele

- leevendab kroonilist väsimust
- leevendab lihasevalu
- elavdab närvisüsteemi
- tõstab potentsi
- kergitab kasvuhormoonide tase
- muudab reipaks
- vanuselisi piiranguid ei ole
- stimuleerib vereringet
- puhastab nahka sügavuti
- tõstab organismi immuunsust
- aeglustab vananemisprotsessi
- passiivse treeningu toime
- vabastab mürkainetest
- aitab kergete külmetuste puhul
- tõhus tselluliidi lammutaja – 30 minutilise seansiga põletab 600-2400 cal


Saunade eelised

- ohutu
- väike energiakulu
- naturaalne inimsõbralik disain
- kerge kasutada
- kerge transportida
- efektiivne
- kerge paigaldada
- luksuslik välimus

Sisestatud: 15.08.2012