Artiklid ja uudised

Kursus: Jätkusuutlik kodu

Mugavast ja hubasest kodust on lugu peetud aastasadu.
Hoopis olulisem trenditeadlikkusest on oskus luua säästvaid võimalusi arvestades parimatest saadaolevatest materjalidest ja elementidest tervisliku mikrokliima ja helge meeleoluga elukeskkond. Kaasajal vahelduvad sisustuse moetrendid sama kiirest nagu ajalehtede juhtkirjad. Loomulikult on ka stiiliteadlikkus oluline, aga moekohasus hääbub kiiresti ja homsed trendid võivad peegeldada kodust väljapühitud eelmist esmaspäeva. Peamine on, et teie isiklikud eelistu­sed koduses ruumis: valguse, värvide ja materjalide omavaheliste kombinatsioonide osas hoiaksid kodu vaimu värskena veel kaua pärast järjekordset trendimuutust. Üsna lihtsad ümberkorraldused ilma et me raiskaksime looduslikke ja muid materiaalseid ressursse – kas või uus kangavalik vanale puhkemööblile, võib kodu olemust põhjalikult muuta ja tuua palju rohkem kasu, kui esmapilgul paistab.

Kellele on mõeldud ökodisain – kas ainult fanaatilistele rohenäppudele või hooliva mõtteviisiga tulevikku vaatavale kodanikule? Kõigile – kaasaegse jätkusuutliku kodu nii välis- kui ka sisearhitektuuris ei tehta järeleandmisi esteetilistes väärtustes, mis on omased üldistele põhimõtetele.

Jätkusuutliku kodu kursus viib meid kokku teemadega, mida oleks vaja käsitleda selleks, et arusaamine meie tänasest eluviisist ja selle kujundamisest saaks parema ettekujutuse. Selle kursuse raames vaatame oma kodu kujundust nendest aspektidest, mis tagavad selle pikaajalise ja keskkondasäästva funktsioneerimise, ilma et me maksaksime lõivu esteetilistele väärtustele. Läheme käsitletavate teemadega natuke sügavamale ja külastame neid ehitus- ja kujundusfirmasid, kellele on esmatähtis keskkonda säästev ja tulevikku suunatud mõtteviis. Saame ise praktikas järgi proovida, kuidas kasutada nende poolt pakutavaid võimalusi oma kodu kujundamisel ning saame teada kas ja kui palju peavad paika müüdid, mida me oleme harjunud jätkusuutliku- ja ökodisaini kohta kuulma. Nagu sisekujunduskursuste raames tavaks saanud, teeme tutvust ehitus- ja sisustusfirmade nutikate neti-rakendustega, mis aitavad meid valikute tegemisel oma kodu kujundamisel. Kursuse lõpuks katsume seegi kord vormistada oma ideed ja lahendused esitluseks. Kursuse lõpetanu on omandanud põhiteadmised jätkusuutliku elukeskkonna kujundamiseks ning oskab ennast harmooniliselt seostada keskkonnaga.

Samas tuleb meeles ikkagi pidada, et suuremad ruumilised muudatused vajavad professionaalset abi. Kui olete veidi tutvunud valikuvõimalustega, tunnete peamisi ohtusid ja põhilisi tõdesid, on koostöö erialainimestega võrdne partnerlus.


2. aprillil algab Tallinna Õpetajate Majas kursus: Jätkusuutlik Kodu, mis pakub 1 kord nädalas
5 korra jooksul sisekujundusalaseid teadmisi läbi järgmiste teemakäsitluste:

1. SÄÄSTEV ELUVIIS (RENOVEERIMINE JA REKONSTRUEERIMINE)
Taaskasutuseks vajaminevad ressursid
Looduslikud materjalid
Roheline ehitus
Universaalne disain

2. ALLERGIAVABA KODU, MIKROKLIIMA
Siseruumide õhu kvaliteet ja ventilatsioon, niiskus
Temperatuur ja küte
Ideaalsed ruumid
Kodu koristamine

3. MATERJALID
Ehitusmaterjalid
Sisustusmaterjalid: Põranda- ja seinakattematerjalid, tekstiilid
Päästetud materjalid

4. NUTIKAS KODU
Kodu juhtimine ja automaatika
Valgus ja meeleolu
Seadmed, paigaldis, kontrollseadmed ja komponendid

5. TAAASKASUTUS
Mööbel ja sisustus
Loominguline sisustus
Materjalid, viimistlus, tekstuurid, värviefektid

6. RESSURSID
Taastuvenergia
Küte, kütused
Vesi
Seadmed

NB! Kursus ei ole mõeldud vaid sisekujundajatele vaid kõigile, kellel on kodu ja soov selles kodus hästi funktsioneerida!

Kursust juhendab: Kalle Pabut
Kursus toimub:1 kord nädalas, teisipäeviti, kokku 5 korda 2., 9., 16., 23. ja 30. aprill
kell 18.00-20.00
Lisainfo ja registreerumine>>>

Sisestatud: 25.02.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki