Artiklid ja uudised

Jõulutrendid 2012 – ideed Alpidest Luikede järveni

Tänavu domineerivad jõulukaunistuste trendides neli põhistiili – Alpid, Põhjamaa valgus, Luikede järv ning Vintage. Kõik need on kauniks väljapanekuks seatud K-rauta kauplustesse, kus saab koguda põnevaid ideid, kuidas oma kodu jõulumeeleollu sättida.

Alpi stiilis jõuluväljapaneku märksõnadeks on mägimaja ja lumised mäetipud, talisport, soe ja hubane kodu ning rõõmus ja sõbralik perekond. Stiili läbiv värvigamma on talvevalge, jõulupunane ja savivärv. Palju on kasutatud ka naturaalset puitu ja nahka. Lisandiks sobivad kootud pleedid ja tassisoojendajad, Merino lambanahad ja punutud korvid.

Põhjamaise valguse stiil on oma nimele vastav – jäise ja lumise iseloomuga. Kuuseehted on läbipaistvast klaasist, näiteks jääpurikad ja jõulumunad, või hoopis valged, härmatisega kaetud. Koloriit on karge ja külmades toonides - talvevalge, taevasinine topaas ja hõbedane.

Luikede järv on romantiline ja luksuslik stiil, millest hõngub nostalgiat. Ja seda on näha igas detailis. Kergus ja õhulisus meenutavad graatsilist baleriini. Värvigammas tulevad lisaks hõbedale ja valgele lisandiks lilla, tume ploom ja mahe külm roheline. Sulgedega läbipaistvad jõulukuulid, pitsidega jõulumunad ja pärlitega kuusekarrad esindavad just seda stiili.

Vintage stiilis ehted on tõeliselt kaunid ja väljapeetud. Siit leiab vana-aja-hõngu fänn midagi tõeliselt ilusat. Värvigamma on pigem soe – punane, talveroosa, seepia, naturaal- ja pärlivalge. Märksõnadeks sikk ja ajatu ilu, vanavanematelt pärandatud ehted ja jõuluhõrgutised.
Ehete ja kaunistuste kõrval ei ole vähemtähtsad paberid ja paelad, millesse südamega valitud kingitused pakkida. K-rautast leiab igale stiilile iseloomulikes värvitoonides pakkepabereid ja paelu.

Tallinna Tondi ja Haabersti kauplustesse on loodud suur lastele mõeldud jõuluala, kus väikestel on tore uudistada nii jõulumemme ja –taati, päkapikke, põhjapõtru, led-valgustusega säravaid kitsi, lumememmesid ja palju muud. Loomulikult leiab sealt ka rohkesti seda, mida lastele kingikotti panna.

Erinevates stiilides kujundatud jõuluväljapanekud ja -nurgad pakuvad inspiratsiooni, kingiideid ja üllatusi igale maitsele. Tuleb vaid korraks aeg maha võtta ja lasta end üllatada ühest kaunimast aastaajast meie kliimavööndis.

* Luikede järv ja Vintage kollektsioonid saadaval ainult Tondi ja Haabersti kauplustes.

Sisestatud: 27.11.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki